“Beosong” se vraća na scenu

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 28 Nov 2012

Radio-televizija Srbije odlučila je da našeg predstavnika za Pesmu Evrovizije za narednu godinu izaberu građani na muzičkom festivalu “Beosong 2013″.

srpski predstavnik na pesmi evrovizije

“Odlučili smo da festival bude način izbora ovogodišnjeg srpskog predstavnika”, rekla je Duška Vučinić, šef pres službe RTS-a i izvršni direktor projekta “Pesma Evrovizije Srbije”.

Ona je navela da će građani Srbije birati svog predstavnika za Malme tokom dvodnevnog muzičkog festivala “Beosong 2013″, koji će biti održan u martu iduće godine, a kojem će prethoditi Konkurs za izbor kompozicija za takmičenje “Beosong 2013″.

“Konkurs za izbor kompozicije biće objavljen 1. decembra u dnevnim novinama i na sajtu www.rts.rs, a trajaće od dana objavljivanja do 20. januara“, precizirala je Vučinić.

U polufinalu – tokom prve večeri muzičkog festivala “Beosong 2013″, takmičiće se najviše 15 kompozicija, a građani Srbije će SMS porukama odabrati pet prvoplasiranih među kojima će tokom druge, finalne večeri biti izabrana kompozicija koja će predstavljati Srbiju u Malmeu.

Vučinićeva je, takođe, rekla da će, u skladu s finansijskom situacijom, muzički festival “Beosong 2013.” biti organizovan i realizovan u TV studiju RTS-a, uz direktan televizijski prenos.

Reklame

Ostavite komentar