Hrvati iz Francuske tuže Boba Dilana

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 19 Nov 2012

Hrvati koji žive i rade u Francuskoj podneće prijavu protiv muzičara Boba Dilana jer je vređao Hrvate, uporedivši ih sa pripadnicima Kju kluks klana i nacistima, preneo je „Večernji list“.

- Predstavničko veće ustanova i zajednice Hrvata Francuske, na vanrednoj skupštini održanoj ove nedelje, odlučilo je da podnese kaznenu prijavu protiv Roberta Alena Zimermana, alijas Boba Dilana, i francuskog izdavača revije „Roling ston“ zbog podsticanja rasizma i mržnje prema Hrvatima i hrvatskom narodu – kaže Vlatko Marić, sekretar zajednice.

Dilan je u intervjuu u 47. broju revije „Roling ston“ uporedio hrvatski narod sa „Kju kluks klanom“ i nacistima. „Crnci mogu nanjušiti belce rasiste, kao i Srbi Hrvate“, rekao je Dilan.

- Takvo poređenje hrvatskog naroda sa zločinačkim organizacijama je podsticanje rasizma i mržnje prema hrvatskom narodu. To je po francuskim zakonima zabranjeno i kažnjivo – rekao je Marić. Na Dilanove tvrdnje u Hrvatskoj, gde su prenesene kada su izašle u spomenutom magazinu, niko nije reagovao.

Reklame

Ostavite komentar