Jovana Janković, kraljica lapsusa

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 09 Nov 2012

Voditeljki Jovani Janković smeta kada je nazivaju “kraljicom lapsusa”, ali to je neminovno imajući u vidu kakve greške pravi.

Najnovija je ona kada je koncert pevača Mikija Jevremovića najavila za 2020. godinu.

- U živom programu se dešavaju greške. To i nije lapsus, ne mogu takve stvari da nazivam lapsusima. Jutarnji program Televizije “Pink” emituje se uživo i traje četiri sata, tako da se greške dešavaju – rekla je Jovana za “Blic”, uz negodovanje što se oko grešaka diže prašina.

Najzapaženiji lapsusi

- U februaru 2011. Jovana je prokomentarisala tekst o nezaposlenosti rečenicom: “U Srbiji ima 750.000 nezaposlenih, što je jedan grad veličine Loznice”. Loznica, inače, prema zvaničnim podacima iz 2002. godine, ima 86.413 stanovnika.

 

- Najavljujući otvaranje izložbe o pticama grabljivicama na kojoj će biti izloženi eksponati među kojima i “orao bradan”, brzo se ispravila i rekla “orao belotrepan”. Tačno ime ptice je – orao belorepan. Jovana je na to uz osmeh konstatovala: “Pa dobro, nema bele trepavice, nego beli rep.”

 

- Želeći da dočara gledaocima koliko su niske temperature, konstatovala je kako je “hladno u celoj Srbiji, a naročito napolju”.

 

- U januaru 2011. Jovana je pokušala da najavi sportski prilog. Počela je zbunjujućom najavom: “Prvog ovogodišnjeg grend slema, teniskog turnira u januaru”, a najavu je završila tako što je Srđan Predojević uskočio, objasnivši da je ipak reč o prilogu o rukometu.

Reklame

1 komentar

  1. Magic nature said on 10/11/2012 at 07:42

    Kod nje nije problem lapsusa, vec nedostatka obrazovanja, kombinovano sa “zadivljenoscu samom soboam” i glumatanjem dobrog raspolozenja, uz vestacki smeh i kada treba i kada ne treba! Nepristojno oblacenje necu ovoga puta ni da spominjem!

Ostavite komentar