Kejt Mos je umetničko delo…

Izvor: mondo.rs
Foto: dailymail.co.uk
Postavljeno 18 Nov 2012

Za Kejt Mos bi se moglo reći da je žena koja ima sve. Samo zahvaljujući svom izgledu zaradila je neverovatnih 48 miliona funti, zaštitno lice je najpoznatijih svetskih modnih brendova, iako ima 38 godina i dalje je jedan od najtraženijih modela, kaže da je srećana u braku… a tik iznad guze stoje i dve ptičice koje su delo slavnog umetnika i unuka Sigmunda Frojda.

Iako nije od zvezda za primer, Kejt je valjda baš zbog toga toliko i zanimljiva kako javnosti, tako i umetnicima, a jedan od najcenjenijih slikara modernog doba, čovek koji je pravio neverovatne erotske portrete, ovekovečio je i lepu Britanku. Za razliku od većine drugih modela, on je Kejt 2002. godine naslikao golu dok je bila trudna sa ćerkom Lilom Grejs.

Kejt Mos je u jednom intervjuu rekla da je sam umetnik predložio da joj na dnu leđa uradi tetovažu na tradicionalan način, samo uz pomoć mastila i skalpela, isto kao što je tetovirao vojnike tokom svog kratkog boravka u Trgovačkoj mornarici u vreme Drugog svetskog rata kada je imao samo 19 godina.

“Bila sam oduševljena saznanjem da je tetovirao mornare, a on me pitao želim li i ja jednu. Šta mislim o stvorenjima iz životinjskog carstva”, rekla je Kejt i dodala da su se na kraju dogovorili da to budu dve male laste.

S obzirom da je Frojd, koji je umro prošle godine, mornare tetovirao pre više od pola veka, Kejt veruje da su njene tetovaže jedine jer, slavni umetnik od vojničkih dana nije tetovirao, a Kejt je očigledno bila njegova omiljena muza sa kojom se družio i rado.

Za njihov susret “kriv” je intervju u kojem je slavna manekenka rekla da je Lusijan Frojd jedina osoba na planeti koju bi želela da upozna. Posle samo dva dana njegova ćerka ju je pozvala, ostalo je sada već istorija svetske umetnosti…

Akt trudne Kejt prodat je 2005. za 3,9 miliona funti, a vrednost tetovaža je teško utvrditi, iako bi kolekcionari, što kaže i Kejt, za njih dali sve…

Reklame

Ostavite komentar