Najbolja Hrvatska folk pevačica

Fotke postavljene 03 Nov 2012


Marina Godanj ima 27 godina i vec devet godina profesionalno peva narodnu i folk muziku u susednoj nam Hrvatskoj.

Do sada je snimila tri albuma od kojih jedan i za Južni vetar.

Marina je narodnu muziku počela da peva kada je to uveliko bilo zabranjeno i zbog toga je nailazila na mnoge kritike, dobijala pretnje i bila izložena maltretiranju jer  je rođena i živi  u  Slavoniji koja je bila najviše zahvaćena ratnim zbivanjima u zemlji.

Premda zna da peva i zabavnu, ali i pesme na engleskom jeziku, ipak je narodna muzika njena velika ljubav.

Zanimljivo je da je pevačica trpela kritike i od stranerodbine i poznanika zbog folk zvuka, a to je trajalo sve dok emisija Latinica nije 2006. snimila reportažu o Marini i prikazala je na HRT-u. Upravo je emisija sa Marinom bila najgledanija te godine, a folk muzika je narednih godina prestala da bude tabu u Hrvatskoj.

Najvise radi u Hrvatskoj, a nastupala je i u dijaspori te je jedna od retkih pevačica koja je u Kanadi nastupala pred bosanskom, hrvatskom i srpskom publikom.

Donosimo vam na preslušavanje dve numere sa njenog trećeg albuma, pesmu “Volim Te” koja je rađena u stilu moderne folk balade i pesmu “Dođi Da Ti Srce Dam” s prizvukom legendarne narodne muzike 80-ih koju je za nju napisao Mladen Nikolić, kompozitor koji je pisao za Miroslava Ilića, Lepu Lukic, Biljanu Jevtic i druge.

Izvor: opera-17.com

Pogledajte fotografije

(procitajte komentare drugih ili ostavite svoj komentar)

Crveni tepih - fotogalerija

Ostavite komentar