Nastavlja se suđenje Katarini Rebrači

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 25 Nov 2012

Suđenje bivšoj manekenki i vlasnici Dobrotvornog fonda za prevenciju raka dojke Katarini Rebrači i njenim saradnicama zbog sumnje da su protivpravno prisvojile 37 miliona dinara sa računa tog fonda nastavlja se u utorak pred Višim sudom u Beogradu. Pored Rebrače, sudi se njenoj majci Sandrini Bogunović, Slađani Mironiji i Mirjani Hristić. Optužene su za krivično delo zloupotreba službenog položaja, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

One se terete da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda “Katarina Rebrača” uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica “Infostana”.

Vlasnica Fonda “Katarina Rebrača” je u odbrani odbacila sve navode optužnice i za svoje hapšenje optužila je i tadašnjeg direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Nenada Borojevića.

Ona je tvrdila da novčana sredstva Fonda nije koristila za lične potrebe, jer je imala i druge prihode, napominjući da je pogrešila što određene donacije nije odmah prosledila za namene za koje su uplaćene.

“Nikada mi nije bila namera da zadržim uplaćene donacije. To nije bilo u mojoj svesti. Ja sam samo želela da Fond radi što bolje i da se realizuje što više akcija, sa što manjim troškovima”, navela je Rebrača izlažući odbranu u maju.

Rebrača je fond osnovala u maju 2006, a njegove aktivnosti su započete u septembru te godine.

Reklame

Ostavite komentar