Plavi orkestar objavio najduže snimano izdanje u našem regionu

Izvor: mondo.rs
Postavljeno 22 Nov 2012

Posle diskografske pauze duge trinaest godina, preciznije – još od albuma „Beskonačno“ iz 1999. godine, ljubitelji benda Plavi orkestar nisu imali čemu da se raduju. Napokon, nakon toliko vremena, “momci” koji se deklarišu kao prvi hipsteri sa ovih prostora, objavili su novo izdanje -”Sedam”. 

Jedanaest novih pesama je producirao Nikša Bratoš a kompletan autor je Saša Lošić. Pesmu “(R)evolucija” su snimili sa sastavom Dubioza Kolektiv, a autorski su doprineli i članovi ovog sastava. Za temu “Bi li pošla sa mnom” tekst su zajedno uradili Lošić i Gibonni. A pesmu “Ti misliš da je meni lako” snimili su u duetu sa Draganom Mirković.

I sa drugim novim pesmama “Amerika”, “Nedodirljiva”, “Život nije bajka”, “S tvojim imenom na usnama”, “Svako od nas nosi svoju bol”, Loša je potvrdio istančan osećaj za pop zvuk.

Dobru muziku vredi čekati, pa makar i toliko.

Osim po dobrim starim hitovima koji ostaju “za sva vremena”, Plavi orkestar ima još nešto što ga čini posebnim – album “Sedam” koji ulazi u istoriju kao najduže snimano izdanje na prostorima bivše Jugoslavije.

Reklame

Ostavite komentar