Povratak na veliko platno Žarka Lauševića

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 18 Nov 2012

Slavni srpski glumac Žarko Laušević vraća se na veliko platno prvi put posle 1999, kad je snimio filmove “Nož” i “Ranjena zemlja”. Njega čeka glavna uloga u filmu “Atoski vrtovi 2020 – Kolevka noćnih vukova na Kosovu“, po scenariju i u režiji Stojana Stojčića.

Laušević, koji godinama živi u Americi, u filmu će glumiti ikonopisca Savu, koji sa Kosova odlazi na rok koncert u Rusiju. U filmu, koji je srpsko-ruska koprodukcija imaće prilike da na neki način igra i samog sebe, jer će neke njegove životne situacije biti iskorišćene za film. Snimanje će, kako je planirano, početi u aprilu u Novorusiji i trajaće šest nedelja, dok će određeni delovi biti snimljeni u Nišu i na Kosovu. Inače, Laušević je 1989. glumio u filmu “Atoski vrtovi – Preobraženje”.

Žarko Laušević je 31. jula 1993. iz pištolja CZ-99 ispred podgoričkog lokala “Epl” ubio Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića. Osuđen je na 15 godina zatvora, ali kasnije je presuda promenjena i na slobodu je pušten 1998.

Reklame

Ostavite komentar