Premijer Turske protiv “Sulejmana”

Izvor: poznati.info
Postavljeno 25 Nov 2012

Premijer Turske Tajip Erdogan kritikovao je danas tursku seriju “Sulejman veličanstveni”, koja se prikazuje u više zemalja regiona i sveta, istakavši da to što se predstavlja u filmu nije prava slika predaka današnje Turske.

“Mi takve pretke nemamo. Mi takvog zakonodavca, takvog sultana Sulejmana nismo upoznali”, rekao je Erdogan u govoru na otvaranju aerodrome “Zafer” u gradu Kutahji, i naglasio da je Turska uvek na strani mira i da zagovara rešavanje problema kroz dijalog.

Međutim, ukoliko nešto ugrozi sigurnost Turske, naglasio je Erdogan, “nećemo prezati od preduzimanja mera”, prenela je turska agencija Anadolija.

“Živimo na svetu sa sedam milijardi ljudi. Koji je naš zadatak, to dobro znamo. Gde su naši preci jahali na konjima i mi ćemo ići tamo, svime ćemo se pozabaviti i pomoći svakome…”, rekao je Erdogan.

On je podsetio na davnu parolu Mustafe Ataturska, “oca” moderne Turske – “Mir u državi, mir u svetu”, dodavši da se ta rečenica ne može okarakterisati kao pasivnost i neodlučnost.

“Nikada nećemo moći ravnodušno posmatrati probleme koji se dešavaju i tiču i naše države”, poručio je Erdogan.

Reklame

Ostavite komentar