Prvi kuvar Srbije: Cakanino jelo konačno po ukusu žirija

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 20 Nov 2012

Nova emisija počinje novim zadatkom: spremanjem jela u kojem mora biti zastupljen začin kari i za to imaju 30 minuta. Posle dva minuta provedenih u prodavnici za nabavku namirnica, kuvari počinju sa spremanjem kari jela.

Većina takmičara sprema piletinu sa kari sosom i pirinčem, a jedino Cakana sprema svinjski vrat. Petar smatra da kuvari danas nisu ni maštoviti ni vešti i da su od ovako maštovitog zadatka napravili glupost. Milica i Veca su takođe mislili da ćce kuvari danas bti kreativniji i da je na početku zadatak izgledao lak, ali se na kraju pokazalo da nije baš tako.

Pola sata je prošlo pa kuvari iznose svoja jela da im žiri oceni prezentaciju i ukus, pošto su im već ocenili tehniku i higijenu u toku spremanja jela. Dinča je imao zanimljivu ideju sa pilećim ćuftama, ali su bile nezačinjene i bezukusne. Cakana je dobila sve pohvale za svinjski vrat mariniran karijem i serviran sa sosom od paprika, za razliku od Romane kojoj je žiri zamerio što je hladnu pavlaku stavila na topao rižoto i ziv kari preko svega toga. Suzana je takođe dobila pohvale žirija sa svoj rižoto, ili pilav, kako ga je ona nazvala. Marija je pohvaljena za dodavanje kukuruza u rižoto, ali joj je piletina bila suva, baš kao i Markova i Bojanina.

Žiri je posle sabiranja bodova u svim kategorijama, proglasio četiri najbolja jela danas, pa je tako Suzana osvojila 72 boda, Marko i Marija po 78, a današnja pobednica je Cakana sa 79 bodova. Posle najboljih, žiri je saopštio i ko je danas osvojio najmanje bodova, a to je Romana, kojoj nisu oprostili greške tokom spremanja jela sa karijem.

Reklame

Ostavite komentar