Prvi kuvar Srbije: Marija nominovana za izbacivanje!

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 05 Nov 2012

Deseta nedelja serijala Prvi kuvar Srbije počinje neobičnim zadatkom za kuvare – oni danas moraju da spreme ćuretinu sa mlincima. Dinča je bolestan, pa on danas ne učestvuje u takmičenju. Kuvari moraju sami da naprave i mlince, tj. da ih umese, za šta je potrebno malo više vremena, pa zbog toga imaju 60 minuta za kuvanje, posle 3 minuta provedenih u prodavnici za nabavku namirnica. Pre početka kuvanja, Petar razmešta kuvare i oni će od sada kuvati na novim mestima.

Dat je znak za početak i počinje spremanje ćuretine. Veca je rekao da je jedna od legendi vezanih za Tita bila i ta da mu je ćuretina sa mlinicma bila omiljeno jelo, samo što ju je on drugačije zvao – purica sa mlincima. Žiri pomaže kuvarima oko testa i sečenja ćuretine, a Petar je Bojani napravio testo za mlince, sto je i javno priznao, da ga kuvari ne bi prozivali kako joj stalno pomaže.

Suzana je rekla da bi volela da je pekarka i da bi se njena pekara zvala “Kod Sju”. Petar se uhvatio za glavu kada je probao Marijin sos od brašna, senfa, kečapa i pavlake, i rekao da je to vrhunac gluposti današnje emisije, a i testo koje je pekla u rerni je izgorelo, pa je morala da mesi ponovo. Ona misli da je za sve to kriv žiri koji joj smeta i mota se oko nje, a naročito “Milica veštica”, kako ju je nazvala.

Vreme za kuvanje je isteklo i takmičari iznose svoja jela na veliki sto postavljen ispred žirija. Posle probanja svih jela i različitih mišljenja, žiri se složio da je Marko spremio najbolju ćuretinu, pa će on imati zadatak da proba jela ostalih kuvara i da kaže koja su tri najslabija jelo po njegovom ukusu, a članovi žirija će izabrati ko će biti nominovan za izbacivanje.

On smatra da su Marija, Bojan i Suzana najslabije danas uradili zadatak, a žiri odlučuje da je Marija ta koja je napravila najgore jelo, pa je nominuju za izbacivanje u petak. Ko će joj se pridružiti, videćemo u sutrašnjoj emisiji Prvi kuvar Srbije.

Reklame

Ostavite komentar