Prvi kuvar Srbije: Marija Petronijević opet najgora

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 27 Nov 2012

Današnji zadatak kuvara je da malo “putuju” do Francuske i da spreme čuveni francuski specijalitet, Coq au Vin – petla u vinu. Takmičari danas ipak neće koristiti petla, nego su dobili piletinu, a ponovo im je na ekranu puštena slika jela kojeg moraju da spreme.

najgora kuvarica za danas

Oni odlaze u prodavnicu po nabavku namirnica za koje smatraju da idu u zadato jelo. Petar im napominje da vode računa o tehnici rada, o sosu sa crvenim vinom, a Veca im skreće pažnju na kiselost vina i da dodaju sećer da bi neutralisali tu kiselost. Petar i Milica su tokom posmatranja tehnike rada kuvara primetili da svi prave istu grešku, da dodaju previše sećera, da pogrešno karamelizuju luk, mada su već do sada više puta čuli kako se pravilno karameliziju namirnice. Takođe, Petar im govori kada da sipaju vino i konjak u jelo, pa su ga svi i poslušali, a Dinča je pola čašice konjaka sipao u jelo, a pola u sebe.

Vreme za spremanje pileta u vinu je isteklo i svi takmičari serviraju svoja jela na tanjir. Žiri odlučuje da i danas ocenjuje vezanih očiju, tačnije samo ukus, pa pozivaju Mariju da im stavi povez na oci i da ih ona hrani jelima kuvara.Petar ponovo pokušava da pogodi čije jelo proba, pa je tako I pogodio nekoliko puta. Većina jela koja probaju sadrži previše šećera, pa su članovi žirija morali piti vodu posle svakog zalogaja. Posle probanja slatke piletine u vinu, žiri je odlučio da su tri najgora jela danas spremile Ana, Cakana i Marija, ali ipak odlučuju da je Marijina piletina najslađa, a samim tim i najgore spremljeno jelo danas. Da li će žiri i dalje ocenjivati jela vezanih očiju, videćemo u sutrašnjoj epizodi serija Prvi kuvar Srbije.

Reklame

Ostavite komentar