Prvi kuvar Srbije: Paelja zbunila takmičare

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 22 Nov 2012

Današnji zadatak kuvara je da spreme neko špansko jelo. Milica im priča o španskim jelima, kultu hrane, paelji, a Petar o šunkama i vinima.

Za spremanje jela imaju 45 minuta, a posle tri minuta provedenih u prodavnici, takmičari kreću u spremanje jela. Pre početka kuvanja, Petar im saopštava trenutno stanje na tabeli, pa su tako tri poslednje na tabeli Bojana, Cakana i Suzana, a najviše bodova ima Marko Kon. Dat je znak za početak kuvanja i svi kuvari spremaju paelju, što je Petar i očekivao, jer smatra da takmičari i nisu baš kreativni.

On im daje savete kako se sprema paelja i to da meso mora biti isečeno na velike komade, a da ostale namirnice moraju biti sitinije isečene, ali jednake veličine, Petar od Dinče traži da mu otpeva pesmu “Ivana se kroz Berane šeta”, što je on velikodušno i uradio. Milici je žao što niko od kuvara ne sprema čuveno špansko jelo – olja (u prevodu lonac) koje je slično bosanskom loncu. Petar objašnjava kako se servira paelja i to tako da se sve raširi po tanjiru da bi se videlo šta jelo sve sadrži.

Vreme za spremanje jela je isteklo, pa kuvari donose svoje zadatke žiriju na ocenjivanje. Suzaninom jelu je falio “temperament”, što se za nju ne može reći. Paelje koje su napravili Cakana i Marko su bile nezačinjene, a Dinča je svoju dekorisao paprikom, što mu je žiri zamerio. Jelo koje je napravila Marija je više ličilo na rižoto, a Ana je po ko zna koji put pohvaljena za tehniku i higijenu, ali ovaj put ne i za ukus svoje paelje.

Posle sabiranja bodova, žiri poziva Mariju i Romanu, pa tako Marijino jela proglašavaju za najslabije jelo danas, a Romana dobija najviše pohvala i ona je današnji pobednik. Sutra je petak i neko od kuvara će napustiti takmičenje!

Reklame

Ostavite komentar