Prvi kuvar Srbije: Pehovi prate takmičare

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 29 Nov 2012

Današnji zadatak koji su kuvari morali da ispune je ograten od povrća i sira – zapečeno povrće sa sosom ili prelivom. Za spremanje zapečenog jela u rerni kuvari imaju 30 minuta. 

Milica i Petar pomažu Dinči u spremanju bešamel sosa, a zatim Petar ide od stola do stola i svim ostalim kuvarima pomaže oko preliva. Veca je svim kuvarima dao po kobasicu da je iseku na tanke parčiće i da stave u jelo, a kuvari su to prihvatili, jer su na slici videli da jelo sadrži i meso, u ovom slučaju kobasicu.

Posle 30 minuta, jedina je Romana završila i servirala jelo, pa je Petar proglašava za današnju pobednicu. Ona se kao pobednica dva puta u toku ove nedelje, i kao najslabija u ponedeljak, sutra bori i za najboljeg kuvara nedelje i za ostanak u daljem takmičenju. Žiri ipak dozvoljava ostalim kuvarima za završe svoja jela, da bi probao i izabrao tri najgora jela danas. Marku je prilikom vađenja šerpe iz rerne pukla rukavica, pa je šerpa pala na pod i prosula se, a što je najgore, on se opekao i to drugi put u toku današnjeg dana.

Žiri je jednoglasno odlučio da je najgore jelo danas spremio Dinča. Njegovo povrće je bilo čorbasto, a ne zapečeno, pa on sutra zajedno sa Romanom i Marijom ide u čelendž.

Reklame

Ostavite komentar