Prvi kuvar Srbije: Žiri nominovao Bojanu za izbacivanje

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 06 Nov 2012

Posle spremanja ćuretine sa mlincima, kuvari danas imaju zadatak da sprem neko meksičko jelo. Milica im priča o meksičkoj hrani, namirnicama koje se koriste, tortiljama, paeljama… Za spremanje jela, takmičari imaju 30 minuta i tri minuta za nabavku namirnica u prodavnici.

Posle nabavke namirnica, Marija kao jučerašnja nominovana takmičarka, ima zadatak da svakom kuvaru iz korpe uzme po dve namirnice namenjene za današnje kuvanje, a njene namirnice iz korpe će uzeti Petar. Žiri je dao znak za početak kuvanja, pa tako Marija ne želi da priča sa Petrom i Milicom, zbog njihovog jučerašnjeg ponašanja prema njoj. Većina kuvara prvi put pravi meksičku hranu, pa im žiri pomaze oko kuvanja, ali i oko savijanja i punjenja tortilje.

Vreme za kuvanje je isteklo, pa takmičari iznose na sto svoj današnji zadatak. Cakana je umesto bibera stavila cimet, pa je žiri rekao da joj jelo ima ukus kolača. Milica je oduševljena sosom koji je napravila Ana, a Markovo jelo nije imalo potrebnu “žestinu” koja krasi meksička jela.

Suzana je dobila sve pohvale za svoje jelo, jer je imalo ljutinu, prezentaciju i najbliže je bilo izvornom meksičkom jelu. Bojanino i Marijino jelo nije imalo svežinu, što je osnova zadatog jela.

Žiri je ocenio da su danas napravljena tri dobra jela, i to Romanino, Anino i Suzanino, ali je bolje od ostalih bilo Suzanino, pa je ona današnja pobednica. Ona ima zadatak da proba i izabere tri jela koja joj se najmanje sviđaju. Ona je rešila da izabere takmičare koji su najveći favoriti za pobedu u serijalu, pa tako bira Bojanu, Nemanju i Marka.

Od njih troje, žiri je izabrao Bojanu kao najslabijeg kuvara danas, pa je ona drugi nominovani takmičar ove nedelje. Ko će se pridružiti njoj i Mariji, videćemo u sutrašnjom emisiji.

Reklame

Ostavite komentar