Radnici TV Avale šokirani zbog Pinka2

Izvor: opera-17.com
Postavljeno 05 Nov 2012

U nedelju je u etar lansirana još jedna televizija od strane ružičaste kompanije, a u pitanju je kanal Pink 2 koji je startovao na ferekvenciji na kojoj se emitovala televizija Avala.

Pomenuta televizija je prošle nedelje izgubila dozvolu za emitovanje programa, koja im je oduzeta zbog neplaćanja naknade, ali isto tako i zbog odstupanja od koncepcije na osnovu koje su je i dobili.

Zaposleni na ugašenoj televiziji kažu da su šokirani načinom na koji je ugašena.

Radnici TV Avala šokirani su načinom na koji je ugašena televizija i brzinom kojom se na istom mestu pojavio program Pink 2. Kako je moguće da se tokom vikenda, bez prethodne najave i oglašavanja regulatornih tela, pre svih RRA, na brzinu realizuje unapred skovan plan da se Avala ugasi. Indikativno je to da se na istom kanalu emituje signal nove televizije u vlasništvu čoveka koji je direktno odgovoran za propast TV Avala. Pitamo se da li je ovo nagrada za ‘medijskog magnata’ koji se sve vreme skrivao iza 4,95 odsto udela u vlasničkoj strukturi, a sa druge strane nagomilao dugove prema državi i poslovnim partnerima, a zaposlene i njihove porodice doveo do ivice egzistencije - saopštili su radnici Avale, a zatim su dodali da im se do ponedeljka niko nije obrati kako bi ih obavestio o novonastaloj situaciji.

- Zahvaljujemo se svim državnim organima, od predsednika Republike, preko Vlade i nadležnih ministarstava koji su ‘sve učinili’ da zaštite radnike, njihova prava i kazne one koji krše zakon i zloupotrebljavaju frekvenciju kao nacionalno dobro. Zauzvrat gospodin Željko Mitrović dobija novu šansu da ‘izvuče keca iz rukava i ponudi do sada neviđeni program’ a država još sto nezaposlenih na birou za zapošljavanje - navodi se u saopštenju koje su radnici potpisali kao“zombirani radnici iz upravo zatvorene fabrike konzervi.

S druge strane, gašenje Avale, a zatim početak rada televizije Pink 2, mnoge je zbunio, a zamenik predednika RRA, Goran Karadžić, rekao je Tanjugu da se ne radi o zauzumanju nacionalne frekvencije, već da je reč o kablovskom kanalu.

Televizija Avala ima još dva dana da uloži žalbu na odluku o oduzimanju dozvole, a ako to ne učine biće preuzeti dalji koraci, među kojima je i odlučivanje o tome da li je ta frekvencija potrebna za digitalizaciju ili slobodna za javni konkurs, preneo je Mondo.rs

S druge strane, Pink je ponosno istako da je njihova nova televizija već zabeležila odlične rezultate.

Televizija Pink 2 je već u nedelju, nakon samo 16 sati emitovanja, imala u Beogradu udeo od četiri odsto - saopštili su u Pinku.

Reklame

1 komentar

  1. Magic nature said on 06/11/2012 at 08:47

    A mislili smo da NE MOZE BITI GORE! Moze…..eto ugasise jednu pristojnu TV da bi dobili novo “djubre”! Kultura, sta to bese!

Ostavite komentar