Sloboda Mićalović u filmu Emira Kusturice

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 05 Nov 2012

U novom filmu Emira Kusturice “Ljubav i rat“, glavnu žensku ulogu igra Sloboda Mićalović, a partner će joj biti upravo naš slavni reditelj. Premijera filma, koji se snima u Trebinju, biće na Kanskom festivalu 2014. godine.

“Ljubav i rat“ sastoji se iz tri priče, a poslednja – “Pravoslavlje“ već je snimljena. Kusturica glumi vojnika čiji je zadatak da u selu nabavlja mleko i na magarcu ga prenosi do svojih saboraca.

- On svakodnevno nosi mleko od kasarne do kuće i usput zastaje da napoji zmije. U poslednjoj šetnji nalazi se u obruču zmija, ali će one poštedeti svog hranioca. Kod kuće, međutim, zatiče stravičan prizor. Ljudi nisu bili milosrdni kao zmije – objašnjava Emir.

Ovim filmom on, pored ostalog, želi da istraži i pokuša da objasni kako se čovek menja u ratu i šta postaje. Sloboda Mićalović igra ženu koja je vojniku davala mleko. Trebalo je da se uda, ali na njenu svadbu upada protivnička vojska i ubija svatove.

U trećoj priči bivši vojnik je pustinjak i monah koji, kada završi svoje dnevne obaveze, natrpa ruksak kamenom i s njim se penje na vrh kamenite litice, a potom odozgo istresa kamen iz ruksaka. I tako iz dana u dan.

Muziku za ovaj film piše Stribor Kusturica, Emirov sin.

Reklame

Ostavite komentar