The Rolling Stones proslavili 50 godina karijere

Izvor: mtv.rs
Postavljeno 26 Nov 2012

Legendarna rock grupa održala je prvi od pet koncerata kojima slave pet decenija postojanja.

jubilej rolingstonsa koncert

Povodom proslave 50 godina postojanja, grupa The Rolling Stones je organizovala mini turneju pod nazivom “50 & Counting” u Londonu i Njujorku. Prvi koncert održan je sinoć u dvorani O2 u Londonu, a pesma kojom su otvorili nastup je obrada “I Wanna Be Your Man”, koju izvode njihovi nekadašnji rivali The Beatles, a zatim su nastavili, a set lista je sadržala 23 pesme iz njihove bogate karijere.

U pesmi “Gimme Shelter”, ženski vokal je pevala Mary J Blige, što možete da pogledate ovde, a gitarista Jeff Beck je gostovao u pesmi “I’m Going Down”.

Sa grupom su takođe nastupili nekadašnji basista Bill Wyman (u pesmi “It’s Only Rock n’Roll (But I Like It)”) i gitarista Mick Taylor (tokom izvođenja pesme “Midnight Rambler”).

Keith Richards je preuzeo vokal u pesmama “Before They Make You Run” sa albuma“Some Girls” iz 1978. i “Happy” sa albuma “Exile on Main St.”

“Kako je onima sa jeftinim kartama?” upitao je Jagger, aludirajući na preskupe karte koje su koštale u rasponu od 95 do 400 funti. Cena pred početak koncerta ispred dvorane dosegla je i 3000 funti.

Izvor: Consequenceofsound.com

Reklame

Ostavite komentar