Velika borba za nacionalne penzije

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 22 Nov 2012

Glumci Predrag Ejdus i Tanja Bošković, pisci Božo Koprivica, Jaša Grobarov, reditelj Slobodan Šijan, ali i kompozitor brojnih estradnih hitova Milutin Popović Zahar, nalaze se među 396 kandidata za dobijanje nacionalnih penzija.

Za jednu od oko 50 penzija koliko će biti podeljeno najozbiljniji kandidat je glumica i pevačica Olivera Katarina, piše Blic.

Glumica iz nagrađivanog filma Saše Petrovića “Skupljači perja” koju je francuska štampa svojevremeno opisivala kao “Divu na čijim grudima gori Kan” i muzički tvorac mnogih estradnih zvezda Milutin Popović Zahar, kako saznajemo, naćiće se među dobitnicima penzija.

Među skoro 400 prijava za nacionalno priznanje najveće nedoumice javnosti vezane su za kandidate Udruženja dramskih umetnika Srbije i Udruženje estradnih umetnika.

Ljiljana Đurić, predsednica Udruženja dramskih umetnika Srbije, kaže da bi objavljivanjem imena moglo da dođe do negativnih komentara

“Mi smo Ministarstvu kulture dostavili predloge kandidata, ali zbog eventualne reakcije javnosti na kandidature i izostavljanje nekih umetnika ne želimo da otkrivamo njihova imena dok to ne učini zvanična komisija”, kazala je za list Blic Ljiljana Đurić.

Ona objašnjava da kandidate mogu da predlože i pojedinci i grupe građana.

“Oni od udruženja traže mišljenje kako bi poboljšale biografije svojih kandidata”, kaže Ljiljana Đurić.

Predrag-Miki Manojlović i Tanja Bošković nisu na listi onih koje je predložilo Udruženja dramskih umetnika, kako se ovih dana spekulisalo u javnosti, nego su na listi filmskih umetnika, piše Blic.

Filmadžije su predložile i Dragomira Zupanca, Dragoslava Lazića, Nikolu Lorencina, Ivan Bekjareva

Podsmeh javnosti ovih dana izaziva spekulacija da je i pevač narodnih pesama Dragoslav Mihailović Kanarinac kandidat za nacionalno priznanje za vrhunski doprinos kulturi.

Reklame

Ostavite komentar