Žarko Laušević: Ne snimam film u Srbiji!

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 20 Nov 2012

Glumac Žarko Laušević, preko svog pravnog zastupnika, podgoričkog advokata Vladana S. Bojića, demantuje pisanje beogradskih medija koji su preneli vest da će igrati u novom filmu scenariste i reditelja Stojana Stojčića.

U pisanom saopštenju koje je “Novostima” dostavio advokat Vladan S. Bojić, Žarko Laušević kategorički demantuje “napis tekst i svaki detalj objavljen”, u vezi njegovog nepostojećeg angažmana u nekakvom filmu”:

- To, jednostavno, ne postoji, i nema nikakve veze sa istinom – kaže u demantiju pravni zastupnik Žarka Lauševića.

Reč je o tome što su mediji, najavljujući novi Stojčićev projekat “Atoski vrtovi 2020. – Kolevka noćnih vukova na Kosovu”, objavili da je “Žarko Laušević pruhvatio glavnu ulogu, lik ikonopisca Save, koji sa Kosova odlazi na rok koncert u Rusiju, što će biti veliki povratak našeg popularnog glumca koji godinama živi u Americi”. Prema pisanju ovog, čak je i reditelj Stojan Stojčić podsetio da je Žarko Laušević igrao u njegovom prvom filmu “Atoski vrtovi – preobraženje” iz 1989, kada je imao 29 godina, i da će biti fenomenalno videti ga u nastavku ove priče, i to skoro tri decenije kasnije.

- Mi smo prijatelji, i Žarko jedva čeka da snima nešto veliko, a od ovog filma veće ne može biti”, izjavio je Stojčić, najavljujući da je snimanje drugog dela “Atoskih vrtova” planirano za april iduće godine u Novorusiji, kao koprodukcija ruskog “Koktebela” i “Serbija film prodakšna” sa planiranim budžetom od dva miliona evra, da će trajati šest nedelja, i da će deo filma biti sniman u Nišu i na Kosovu.

Reklame

Ostavite komentar