Bojana Stojković je pobednica Prvog kuvara Srbije

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 15 Dec 2012

p>Došao je i taj dan – finale Prvog kuvara Srbije. Za titulu su se borile Bojana Stojković, Romana Panić i Marko Kon. Žiri je na samom početku pitao finaliste da se sećaju jela koje su najslabije pravili u dosadašnjem serijalu, pa se tako Bojana setila svog neuspelog meksičkog jela, Marko svoje proje, a Romana jela sa karijem. Upravo ta tri jela biće njihov današnji finalni zadatak. Finalisti nisu bili oduševljeni svojim zadatkom, jer su očekivali mnogo zanimljivije zadatke. Takmičari su morali da spreme sva tri jela za 60 minuta i to posle nabavke namirnica u prodavnici.

Žiri je da znak za početak kuvanja svi su prvo spremali jela koja su najslabije do sada uradili, a žiri im je kao i do sada pomagao savetima. Predviđeno vreme za zadatke je isteklo, pa su kuvari su servirali svoja jela na sto. Članovi žirija su odlučili da oni danas neće ocenjivati jela, nego će to umesto njih učiniti 10 gledalaca Prvog kuvara Srbije, koji će biti degustatori i ocenjivaće jela.

Oni su prvo ocenjivali izgled jela, i to ocenama od 1-5, a zatim su i degustirali jela, i to prvo meksičko jelo, proju i na kraju jelo sa karijem. Najmanje im se svidela proja, pa su za nju i davali najmanje ocena, mada im se ni ostala jela nisu bas svidela, kao ni članovima stručnog žirija koji je ta jela kasnije probao, ali nije uticao na ocene gledalaca-degustatora. Posle završene degustacije, oni su predali svoje liste sa ocenama žiriju, i zatim su napustili studio.

Žiri je prvo saopštio ko je osvojio tređe mesto, i to je Romana sa 177 bodova, a zatim su pred njih izašli Bojana i Marko. Drugo mesto sa 213 bodova je osvojio Marko, a titulu pobednika Prvog kuvara Srbije osvojila je Bojana i to sa 217 poena. Svi su dobili vaučere i nagrade sponzora, a Bojana je još kao najbolji kuvar dobila i vaučer u vrednosti od 1.000.000 dinara. Finalisti su se još ranije dogovorili da će novčanu nagradu podeliti na tri dela.

Reklame

1 komentar

  1. Magic nature said on 16/12/2012 at 09:43

    Dzabe je htela da bude ono sto nije…. a varjaca joj najbolje stoji! Eto taman sad ima pare da prepravi usta!
    Pa da postane “dizajner kucnih poslova”!

Ostavite komentar