Da li je “Prvi glas Srbije” fer?

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 25 Dec 2012

Prvi glas Srbije jedna je od najgledanijih TV emisija u Srbiji, a proteklih meseci o sudbini mladih pevačkih nada odlučuivali su žiri i TV publika. Vlado Georgijev, Saša Milošević Mare i Aleksandra Radović imali su šansu da na audicijama “opletu” po talentima, da ih tokom priprema obučavaju, ispravljaju i izvode na pravi muzički put, ali kako se bliži finale, stručno mišljenje žirija stavljeno je u zapećak. O tome ko prolazi dalje odlučuje – publika.

prvi-glas-srbije

SMS glasovi vedre i oblače u polufinalnim emisijama, i publika, naravno, glasa za svoje omiljene izvođače, bez obzira na to da li su stvarno pevanjem zaslužili da prođu dalje. Kao i na Eurosongu, gde je često problem zbog “komšijskog glasanja”, publika glasa za poznanike, izvođače iz istog kraja, ili one čiji im se izgled najviše dopada.

Žiri već nedeljama besni zbog toga, jer smatra da ne prolaze najkvalitetniji pevači. Kada je pre mesec dana takmičenje napustila Vesna Pavlović, Aleksandra Radović iskritikovala je publiku rekavši da je “najmanje petoro onih koji su prošli” zaslužilo da propadne kroz rupu umesto Vesne.

“Krivo mi je što ljudi nemaju sluha, već glasaju slepo za svoje favorite iako se ne radi o dobrim pevačima ili nastupima”, rekla je vidno isfrustrirana Aleksandra.

Odlazak Saške Janković iznervirao je Vladu Georgijeva, koji je na Twitteru napisao da je mlada pevačica “dobrodošla u njegovom studiju”.

“Nakon ove ujdurme od večeras, a sve po zasluzi ‘publike’, reći ću samo jedno – Saška, vrata studija ‘Barba’ uvek su otvorena za tebe”, napisao je Vlado.

Žiri se nervira profesionalno, publika glasa emotivno, izvođači pevaju najbolje što umeju, a šta vi mislite?

Reklame

1 komentar

  1. Magic nature said on 26/12/2012 at 01:00

    Pa ako je od njih vise stotina prijavljenih na audiciju ziri izabrao bas ove/ koji su u vecini po meni prosecni i bez faktora x/ kako je moguce da se sada ovakvo pitanje postavlja? Ko tu nije fer? Pa naravno ziri koji je  pustio ove da dodju do finala a onda grde  publiku koja glasa za svoje favorite! U ovom momentu bi trebalo da se ne zna ko je bolji a ne da slusamo ovakav komentar zirija! Pa Saska je bolja od ove koju su ostavili……tek toliko da se zna ko je fer a ko nije!Osim toga zna se da ce Nevena Bozovic da pobedi…… pa sta da uopste gledamo??????????????????

Ostavite komentar