Grupa „Smak“ spremna za koncert

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 09 Dec 2012

Legendarna kragujevačka rok grupa “Smak” održaće 29. decembra, posle gotovo dve decenije, koncert u “Kombank areni” u Beogradu. Na sceni će zajedno biti osnivač “Smaka” Radomir Mihajlović Točak i bubnjar Slobodan Stojanović Kepa, prvi pevač Boris Aranđelović, pojačani za ovu priliku mlađim snagama.

U prostorijama kragujevačkog Doma omladine već dva meseca vredno rade i uvežbavaju odavno poznate hitove poput “Crne dame”, “Šumadijskog bluza” i “Ulaska u harem”. Za veliki povratnički koncert pripremaju i novu verziju “Nevidljivih terazija”, prvi put objavljenu 1978, ali i drugih numera.

- Svima koji dođu na naš koncert obećavamo dobar provod – kaže nam Slobodan Stojanović Kepa. – Pesme su nam i dalje popularne, a obožavaoci nas nisu zaboravili iako u starom sastavu nismo svirali gotovo 20 godina.

Upravo je Kepa bio inicijator ideje da se “Smak” ponovo okupi. Podržali su ga i ostali članovi grupe. Mada se pojedini članovi benda nisu videli godinama, brzo su, priča nam, uspostavili ritam i oživeli muziku po kojoj su dugo bili prepoznatljivi na prostorima bivše Jugoslavije.

Pričaju još da je pevač Boris, koji poslednjih 20 godina živi u Holandiji, odmah prihvatio ideju, baš kao i Točak, jedan od najboljih i najuticajnijih gitarista čvrstih rifova, koji živi u Beogradu. “Smak” je, inače, jedna od retkih grupa, čak i na svetskom nivou, koja ima dva bubnjara. U najvećoj dvorani na Balkanu nastupiće u sastavu: Boris Aranđelović (pevač), Radomir Mihajlović Točak i Mikica Milosavljević (gitare), Slobodan Stojanović Kepa i Dejan Stojanović Kepa (bubnjevi), Zoran Milanović (bas gitara) i Dejan Zdravevski (klavijature).

Reklame

Ostavite komentar