Pevači prepolovili honorare

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 28 Dec 2012

I dok su prethodnih godina pevači hrlili u evropske lokale ili putovali u Ameriku za doček Nove godine, ove godine mnogi od njih će ostati u Beogradu, Srbiji i regionu. Ne zato što u Srbiji cvetaju ruže i narod ima para, već zbog tezgi na gradskim trgovima koje su postale jedan od najsigurnijig prihoda za estradu.

start-your-business-with-no-money

I dok su ranije mnogi pevači samo za najluđu noć umeli da zarade na desetine, pa i stotinu hiljada evra, ove godine mnogi su prepolovili svoje honorare, jer su shvatili da je bolje raditi i zaraditi bar nešto, nego držati cenu i ostati bez ičega. I ovog puta rekorder je Goran Bregović koji će za novogodišnji nastup u Moskvi sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane, navodno, dobiti fantastičnih 120.000 evra! Međutim, on o tome ne želi da priča, ali nije tajna da je jedan od najskupljih muzičara sa Balkana.

Zdravko Čolić za doček 2013. godine pevaće na gradskom trgu u Budvi, ali o novcu ne govori. Njegovi raniji novogodišnji honorari bili su između 80.000 i 100.000 evra, ali kako se priča, i Čola je ove godine pristao da peva za samo 40.000 evra. Crnogorsko primorje i ove godine biće stecište brojnih pevača zbog čega su se pobunile pojedine opozicione stranke koje pitaju – zašto se pare daju srpskim, bosanskim i hrvatskim pevačima, a ne crnogorskim.

Možda i zbog toga što najbolji crnogorski izvođači već godinama žive u Beogradu. Ali, ove prozivke pevače ne brinu, pa će u Petrovcu goste zabavljati Halid Bešlić, Neda Ukraden i Novi fosili. Kako se priča svi zajedno će za doček uzeti 30.000 evra

Ipak, najveći broj pevača će ostati u Srbiji, a lepo su se rasporedili na gradskim trgovima.

Tako će u Zaječaru pevati Nataša Bekvalac koja je unosnu tezgu otela Ani Bekuti, koja je pak uspela da ugovori nastup u Valjevu gde će pevati i Željko Joksimović.

Ali, to je izazvalo pravi rat među Valjevcima koji tvrde da je bolje sve otkazati, nego isplatiti oko 26.500 evra pevačima iz gradske kase, posebno što su u opticaju bili i drugi, jeftiniji izvođači.

U Beogradu i to u jednom prestižnom klubu pevaće Severina Vučković, ali njen honorar je poslovna tajna menadžmenta kluba.

U Beogradu, ali u restoranu pevaće i Slavica Ćukteraš i to za honorar od 7.000 evra, dok je Ana Nikolić izabrala splav i oskudnu garderobu, ali će zato u 2013. godinu ući bogatija za 15.000 evra. Posle 30 godina u Beogradu će zapevati i Lepa Brena. Da li zato što nije dobila nijednu primamljivu ponudu iz inostranstva ili joj je bilo lepše da ostane blizu kuće, tek ona je odlučila da ostane u Beogradu i, kako je rekla, dočeku se raduje kao malo dete.

Reklame

Ostavite komentar