Prvi kuvar Srbije: Ana napustila takmičenje

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 13 Dec 2012

Današnja emisija je polufinalna, i jedan od takmičara će napustiti takmičenje. Finalisti danas imaju zadatak da naprave četiri jela po sopstvenom izboru: hladno i toplo predjelo, glavno jelo i salatu, i za to imaju sat vremena, kao i neograničeno vreme za nabavku namirnica u prodavnici.

Njima nije dozvoljeno da prave ista jela, jer će im u suprotnom biti oduzeti poeni. Žiri im objašnjava šta se podrzaumeva pod toplim i hladnim predjelom. Dat je znak za početak kuvanja i kuvarima se danas neće ocenjivati higijena, tj. ne moraju prati sudove i neće im se bodovati. Takmičari pričaju članovima žirija šta će danas spremati i Milica i Petar su razočarani jelima koja spremaju takmičari, a naročito Aninim pohovanim celerom, koji je isekla na štapiće, što se nikad ne radi. Pored toga ona nije blanširala celer, već ga pohuje svež, što je velika greška. Marko prvi završava sva četiri jela i servira ih na sto, pa posle njega to čine i Ana, Romana i na kraju Bojana.

Žiri prvo vizuelno ocenjuje jela, a zatim i degustira i ocenjuje jela svakog kuvara pojedinačno, pa tako Marko nije tostirao hleb za hladno predjelo, pohovane bukovače kao toplo predjelo su bile ukusne, kao i glavno jelo, a krastavac u salati nije bio očišćen od kore i bilo je mnogo belog luka. Romanini brusketi su bili najbolje hladno predjelo, naročito sa pilećom paštetom, a uštipci sa slaninom kao toplo predjelo su oduševili žiri. Grčka salata koju je napravila je bila najbolja danas, a pohovano meso je takođe dobilo pohvale žirija. Bojani je zameremo što je koristila gorgonzolu u predjelu, a njeno rolovano meso je najbolje gotovo jelo danas. Anino toplo predjelo je danas bilo totalni promašaj, punjeno jaje bilo je nezačinjeno, a u salati su bili veliki listovi zelene salate, mnogo praziluka i prejak dresing.

Žiri nije bio zadovoljan današnjim zadacima, jer je više očekivao od finalista, naročito u spremanju danasnjih glavnih jela. Prve u finale su se plasirale Bojana i Romana, a između Ane i Marka, žiri odlučuje da je treći finalista Marko, i to zahvaljujući dosadašnjim rezultatima, pa tako Ana napušta takmičenje i dobija vaučer sponzora.

Sutra je petak i veliko finale, dan kada ćemo dobiti pobednika serijala Prvi kuvar Srbije.

Reklame

Ostavite komentar