Prvi kuvar Srbije: Cakana nominovana za izbacivanje

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 03 Dec 2012

Nova nedelja počinje novim zadatkom… Romana kao pobednik prošle nedelje ima prednost da bira namirnicu od koje će praviti današnje jelo, i uzima kotlet. Ona zatim bira redom kuvare, koji takođe biraju namirnice koje se nalaze na stolu. Svako bira po jednog takmičara s kojim bi kuvao, i posle biranja partnera, žiri im saopštava da će pored svoje namirnice koju su izabrali, dobiti i namirnicu kuvara kojeg su izabrali, pa tako svi počinju kuvanje sa dve različite namirnice.

Novo pravilo koje im žiri uvodi da sve mora biti čisto na kraju kuvanja: tiganji, činije, šerpe, tanjiri, radna površina. Kuvar kome ne bude čist sto, smatraće se kao da nije završio zadatak.Takmičari imaju još minut i po da u prodavnici uzmu još 3 namirnice za spremanje današnjeg jela.

Dat je znak za početak kuvanja i oni imaju 45 minuta da spreme svoja jela. Milici se sviđa što u studiju nije gužva i galama i što su stolovi kuvara čisti, a i ona i Petar su zadovljni kako su se kuvari snašli u današnjem zadatku. Bojana prva iznosi svoje jelo i dobija pohvale za 3 vrste pirea i odlično isečen jezik. Ana je ponovo pohvaljena za ukusno i lepo servirano jelo, ali je po ocenama žirija njeno jelo suviše jednostavno. Petar je zamerio Marku što je preko kotleta stavio senf i napomenuo mu da se to nikada na radi. Marijina piletina bila je suva, a pirinač prekuvan. Romana je pomešala puter i cveklu, iako joj je Petar govorio da to ne radi, pa se na kraju razdvojilo jedno od drugog. Žiri je saglasan da je Cakanino jelo bilo promašena tema i da je bez ideje.

Najbolja jela su danas imali Ana, Marko i Bojana, a posle dužeg vremena Bojana je proglašena za pobednicu. Od ostalih troje kuvara, žiri bira Cakanu kao najslabijeg takmičara danas i ona je prvi nominovani takmičar za izbacivanje, ali tu nominaciju može anulirati ako pobedi u nekoj od sledećih emisija. Da li će to Cakana uspeti, videćemo u narednim emisija serijala Prvi kuvar Srbije.

Reklame

Ostavite komentar