Prvi kuvar Srbije: Marija Petronjević prvi izbačeni finalista

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 12 Dec 2012

Treća emisija završne nedelje počinje novim zadatkom za finaliste – spremanjem mesa jelena, koje je odstajalo u pacu dva dana. Za današnje spremanje jela, kuvari imaju 55 minuta, 10 minuta više nego do sada, jer se divljač sprema duže nego ostala mesa.

Marija Petronijević u prvom kuvaru srbije

Posle nabavke namirnica u prodavnici, kuvari počinju sa spremanjem jela. Veca napominje da će kuvari imati sigurno još zadataka u toku današnjeg dana, a Petar misli da će spremanje jelena biti najteži zadatak, u odnosu na druga dva koja će spremati. Takmičari danas nemaju pomoć saradnika, tj. učenika, pa danas kuvaju sami. Drugi zadatak koji dobijaju kuvari je da naprave njoke, i dobijaju namirnice u korpi, s tim što se u korpi nalazi jedna namirnica viška, ali i jedna manje, pa takmičari moraju tražiti od žirija namirnicu koja im fali. Veca daje i treći zadatak finalistima, a to je da naprave predjelo, i to koktel od gambora.

Vreme za sva tri zadatka je isteklo, i Marko ih je prvi servirao na sto. Posle njega ostali takmičari serviraju svoja jela a žiri počinje sa degustacijom. Bojana je dobila pohvale za meso, ali su joj njoke bile malo tvrđe. Aninom mesu je falilo sosa, ali su gambori bili ukusni. Marko je dobio pohvale za ideju i prezentaciju, ali je falilo začina i mesu i sosu za gambore. Mariji je zamereno što uz gulaš od mesa jelena nije služila prilog.

Posle sabiranja svih bodova iz prethodne tri finalne emisije, žiri napominje da će neko od kuvara danas napustiti takmičenje, a najviše bodova do sada je osvojio Marko, a za njim slede Romana i Ana. Marija i Bojana su osvojile najmanje poena, a zbog današnjeg lošeg zadatka, kad je osvojila malo bodova, Marija je prvi izbačeni fiinalista. Ona dobija vaučer sponzora, a sutra će u polufinalnoj borbi još jedan takmičar napustiti serijal. Očekuje nas zanimljiva borba, jer je bodovna razlika između finalista veoma mala.

Reklame

Ostavite komentar