Prvi kuvar Srbije: Romana najbolje spremila bele bubrege

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 04 Dec 2012

Jučerašnja pobednica Bojana Stojković kao nagradu dobija mogućnost da bira prva namirnicu za svoje danšnje jelo i uzima bele bubrege. Ona bira kuvare koji staju u red iza nje i koji takođe biraju namirnice.

Žiri određuje parove i svaki član para dobija i namirnicu drugog člana para, pa kao i juče svi počinju kuvanje sa 2 namirnice, a u prodavnici mogu izeti još tri namirnice za današnje kuvanje, za koje imaju 30 minuta. Žiri daje znak i svi kreću u izvršenje zadatka. Marko i Cakana prave pljeskavice, mada im Milica i Petar savetuju da to ne rade, jer mleveno juneće meso koje su dobili nije dovoljno masno za pljeskavice. Za pljeskavice i bele bubrege sa kupus salatom, Veca je rekao da spadaju u pravi kafanski meni. Petar napominje takmičarima da sudovi na kraju kuvanja moraju biti čisti, a Milica da se lignje nikada ne rasecaju kada se pune, jer već sadrže prirodan otvor kroz koji se ubacuje punjenje.

Vreme za današnji zadatak je isteklo i kuvari serviraju svoja jela na sto. Romana je prvi put spremala bele bubrege i dobila je pohvale žirija. Cakanina pljeskavica se raspala, jer je u meso stavila namirnice koje se inace se stavljaju. Marija je napravila greške jer je rasecala lignje i punila ih, a zatim ih uvaljala u brašno i przila, što se nikada ne radi. Anin rižoto sa lignjama je bio suv, Markove pljeskavice su se raspadale, a bele bubrege koje je spremala Bojana, žiri nije ni probao, jer nisu bili dovoljno prženi.

Žiri je doneo jednoglasnu odluku da su beli bubrezi danas odredli najboljeg, ali i najgoreg kuvara, pa je Romana proglašena za najbolju danas, a jučerasnja pobednica Bojana za najslabijeg takmičara danas.

Reklame

Ostavite komentar