Trač ili istina: Vlado Georgiev baš mlati lovu !?

Izvor: Kurir
Postavljeno 12 Dec 2012

Vlado Georgiev drugi je na listi onih koji od Organizacije muzičkih autora Srbije, iliti skraćeno Sokoja, primaju najviše novca. On je samo za prošlu godinu kao nadoknadu za autorska prava primio više od četiri miliona dinara, to jest u protivvrednosti 40.000 evra piše Kurir.

- Georgiev je član Upravnog odbora Sokoja i on je taj koji zajedno sa ostalim članovima određuje kriterijume po kojima će se pesme vrednovati. Kriterijumi se određuju na osnovu dužine numere, žanra… Neko može, znajući te kriterijume, da napravi pesmu koja će trajati, na primer, šest minuta umesto uobičajenih tri, i tako dobije više novca. Upravo to radi Georgiev! – kaže  izvor.

On naglašava da je ovakva raspodela para nepravedna prema brojnim autorima i izvođačima.
- Mnogi su ogorčeni, ali mu ne mogu ništa! Jedan Šaban Šaulić, koji je napisao toliko hitova koji se konstantno vrte na radio i televizijskim stanicama, primi 30.000 dinara godišnje, Džej Ramadanovski 6.000, Hasan Dudić 15.000, a Vlado Georgiev četiri miliona dinara! Pa gde je tu logika? Koliko je pesama Vlado napisao i gde se to one stalno emituju? – pita se sagovornik.

Pozvali su i Sokoj da provere sve ove informacije, ali im je rečeno da da visine suma ne mogu iznesu u javnost.

- Informacije o pojedinačnim ostvarenim tantijemama i nadoknadama autora i nosilaca prava, kao i eventualne liste po visini ostvarenih tantijema smatraju se poverljivim informacijama i ne mogu se objaviti bez prethodne saglasnosti autora i nosilaca prava – rekla je Marija Cvijanović iz Sokoja.
Vlado se nije javljao na telefon.

Reklame

Ostavite komentar