Bajaga odustaje od “Beosonga”!

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 30 Jan 2013

Iako je Momčilo Bajagić Bajaga prihvatio ponudu RTS-a da bude u komisiji koja će izabrati 15 kompozicija koje se takmičiti na “Beosongu”, nakon što su mediji objavili ovu informaciju,poznati muzičar je, kako Telegraf saznaje, odustao od učešća u komisiji, jer bukvalno nije mogao da živi od poziva učesnika koji ga mole da im “sredi” učešće na festivalu.

Momcilo-Bajagic-Bajaga

- Bajaga je pristao da bude u selekcionoj komisiji, pod uslovom da se ispoštuje dogovor da imena članova komisije budu čuvana u tajnosti. Međutim, kada se u medijima pojavila vest da je on jedan od 10 članova stručnog žirija, telefon mu se usijao od poziva raznih kompozitora i izvođača koji su od njega tražili da im pomogne da se nađu među 15 kompozicija koje će se takmičiti na “Beosongu”. Zbog toga je odlučio da odustane od učešća u komisiji RTS-a – kaže za Telegraf izvor blizak Bajagi.

Da podsetimo, na konkurs RTS-a prijavljena je 171 kompozicija, a sastav selekcione komisije, prema Pravilniku festivala, neće biti objavljivan, kako bi se osigurala regularnost izbora.

Festival “Beosong” održava se 2. i 3. marta. Prve festivalske večeri takmičiće se do 15 najboljih kompozicija i građani će SMS-om izabrati pet najuspešnijih. Finalno takmičenje je 3. marta, a od pet kompozicija, glasovima građana Srbije, biće izabran srpski predstavnik na“Evrosongu” koji se od 14. do 18. maja održava u Malmeu u Švedskoj.

 

Reklame

Ostavite komentar