Bajaga u žiriju za Beosong!

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 29 Jan 2013

Na konkurs za Beosong, na kome će se birati pesma koja u ime Srbije ide na Evrosong, prijavljena je 171 kompozicija. Odluku o 15 izvođača koji idu na završni festival doneće desetočlana selekciona komisija, u kojoj je i Momčilo Bajagić Bajaga.

21349_bajaga-02_f

 

Menadžer benda “Bajaga i instruktori” Zoran Vulović Vule povrdio je listu “Blic” da će popularni pevač birati pesme koje će se naći na festivalu Beosong 2013.

- Bajaga je prihvatio poziv da bude u komisiji, koja je svojevrstan žiri, ali veoma je važno istaći da je on samo jedan od njih 10 koji će birati pesme. Bajaga ne predsedava žirijem, niti će se znati ko su ostali članovi. Svaki član žirija će saslušati prispele pesme i dati svoju listu petnaest najboljih. Glasovi svih članova žirija će se sabirati. Oni koji budu imali najviše glasova žirija idu na Beosong – rekao je Vulović.

Predstavnika će potom, birati građani Srbije isključivo SMS glasovima. Naime, festival se održava 2. i 3. marta. Tokom prve večeri takmičiće se 15 odabranih kompozicija, a publika bira pet najboljih.

Zatim će se odabrani finalisti predstaviti publici 3. marta, a među njima najbolji, takođe po glasovima publike, biće izabrani kao naš predstavnik u Malmeu.

Pesma Evrovizije se ove godine održava 58. put od 14. do 18. maja, a na takmičenju će učestvovati 39 zemalja.

Reklame

Ostavite komentar