Dačić zabranio emitovanje epizode „Nemoguće misije“

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 31 Jan 2013

SPORNI snimak lažnog intervjua sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem, u kojem se pojavljuje voditeljka bez donjeg veša – neće biti emitovan. Kabinet predsednika Vlade Srbije zabranio je njegovo objavljivanje.

00-dacic velika _620x0

Ovo je za „Novosti“ potvrdio specijalni savetnik srpskog premijera za nacionalnu bezbednost Ivica Tončev. Tončev navodi da premijer nije dao pristanak ni da se emituju pojedine scene lažnog intervjua, koje su se pojavile pre tri dana kao najava za emisiju.

- Pokrenut je postupak kako bi se utvrdilo ko je napravio propuste koji su doveli do toga da premijer Dačić bude žrtva skrivene kamere – objašnjava Tončev. – Sve ćemo ispitati i kazniti one koji su pokušali da premijera izvrgnu ruglu. Jer, ovo je sramota i ruganje Srbiji, a ne Ivici Dačiću.

Specijalni savetnik premijera navodi i da su pojedini ljudi „zloupotrebili poverenje i prijateljstvo sa premijerom, kao i njegovu naklonost prema novinarima“.

- Iskoristićemo zakonske osnove da se sankcionišu oni koji su prekršili zakon ili novinarski kodeks – navodi Tončev.

Povodom zabrane emitovanja „bombastično“ najavljene emisije skrivene kamere sa premijerom Dačićem u glavnoj ulozi, u četvrtak se oglasila i produkcija „Nemoguće misije“, saopštenjem u kojem kažu da su „veoma neprijatno iznenađeni izjavom savetnika za nacionalnu bezbednost premijera Srbije Ivice Tončeva da je epizoda u kojoj je učestvovao premijer Ivica Dačić „uperena ka narušavanju ugleda države“.

- Ideja, i sama forma, naše emisije nikada nije imala ulogu da nekog ismeva, a posebno da naruši ugled države, što se nije desilo ni u ovom konkretnom slučaju. Ne ulazeći u kvalifikacije savetnika Tončeva za obavljanje posla kojim se bavi, autor „Nemoguće misije“ se novinarskim poslom bavi više od 25 godina i kroz taj period je uspešno obavljao najteže zadatke koje mu je novinarska profesija nametala. Od izveštavanja sa Kosova za vreme rata, preko Bosne, pa sve do studentskih demonstracija u Beogradu, uvek je bio uz svoje kolege i narod – između ostalog se navodi u saopštenju Sandre Dende, pi-ara „Nemoguće misije“.

- Mi ćemo ispoštovati zabranu da se epizoda emituje, ali smatramo da je greška premijera i ministra unutrašnjih poslova što je doneta takva odluka, jer bi se upravo u prikazanoj epizodi videlo kako je profesionalno i bez ikakvih komentara završio ceo intervju – navodi se u saopštenju.

Reklame

Ostavite komentar