Džoni Štulić tuži “Plato buks”

Izvor: mondo.rs
Postavljeno 14 Jan 2013

Branimir Džoni Štulić pokrenuo je parnicu protiv izdavača “Plato buks” pred Višim sudom u Beogradu, zbog kršenja autorskih prava. 

dzoni-stulic

“Plato” je sa Štulićem dogovorio otkup i prodaju 1.000 kompleta od po 14 knjiga i dva nosača zvuka sa koncerata u Mostaru i Sarajevu. Nakon što je ta količina rasprodata, izdavač je nastavio da štampa komplete i prodaje ih neovlašćeno, kaže Štulićev advokat Stevan D. Janković.

Džoni Štulić ekskluzivno je za “Novosti” izjavio da “Plato” koristi njegovu popularnost, “20 godina stariju od njih”, za sopstvenu promociju.

Muzičar kaže i da je izdavačka kuća smišljeno najavljivala promociju “Štulić u ilegali” iako je znala da on na taj događaj neće doći, i na taj način obmanula fanove.

Početna cena kompleta bila je oko 160 evra, a “Plato” je povisivao cenu postepeno, i sada se kompleti na Internetu prodaju za po 200 evra, kaže Štulićev portparol Zoran Živković.

Advokat Janković navodi da druga strana nije odgovorila na tužbu, i da je Štulić zbog spore procedure uskraćen za pravo da pre glavne rasprave podnese još dokaza. Advokat je dodao i da je procedura dokazivanja veoma specifična, jer se radi o linkovima na Internetu koji dokazuju da je ugovor prekršen.

Reklame

Ostavite komentar