Ja imam talenat: Čudesmo i Nataša u finalu!

Izvor: mondo.rs
Postavljeno 27 Jan 2013

Među osmoro učesnika svakog polufinala, onaj sa najvećim brojem SMS glasova ide direktno u finale, dok žiri bira između sledećih dvoje na listi po broju glasova. Publika je pravo u finale poslala Natašu Pavlović, a Ivan Tasovac, Ivan Bosiljčić i Nataša Ninković morali su da biraju između muzičara Čudesmo i plesnog studija UV Dance. Žiri je jednoglasno odabrao muzičare, a Tasovac podsetio da je mesto u finalu zaslužila Isidora Jovanović.

talenat

UV Dance iz Beograda otvorio je drugo polufinalno veče nastupom u mraku, a plesači su imali dodatni problem, pored treme, jer je jedan od njih polomio ruku, pa je igrao u gipsu. Na audiciji je ovaj svetlosno-plesni sastav oduševio žiri, koji je naglasio da ipak nije isto gledati ih uživo, ili preko malog ekrana. Tačka koja je prikazala borbu dobra i zla, Raj i Pakao, bila je zaista impresivna, pa i preko malog ekrana…

“Pokazali ste jednu novu energiju, uznemirujuće emocije, ja želim da znam nastavak ove priče”, rekao je vidno impresionirani Tasovac.

Zubna tehničarka iz Niša Isidora Jovanović začarala je na audiciji pesmom “I put a spell on you”, a za sebe je rekla da predstavlja “sve one žene koje pevaju samo u kupatilu, ili dok čiste kuću”. U polufinalu je pevala “This world” Selah Sue, frizura i šminka podsećali su na Adel, ali glas samo na moćnu Isidoru.

“Kakva bi šteta bila da ovaj glas slušaju samo ukućani, ili pacijenti kod zubara”, pohvalila je Nataša.

Plesač i neverovatni “čovek od gume” Tibor Šmit iz Pančeva igrao je kao Ludi Šeširdžija iz “Alise u Zemlji čuda”, a Tasovac mu je priznao da, gledajući ga, “doživljava potpuno šizofrenu reakciju”. Pohvalio je žiri uvrnuti ples, odabir muzike i neobični stajling, ali mu je zamerio korišćenje rekvizita, jer bi trebalo da njegovo “neverovatno telo bude jedini rekvizit na sceni”.

Sastav Čudesmo iz Beograda izveo je tradicionalnu makedonsku pesmu uz “pomoć” dva aboridžinska didžiridua, i dobio velike pohvale za originalnost i talenat. Pevač Marko Jović iz Beograda pevao je bržu pesmu nego na audiciji, kada mu je Tasovac zamerio zbog treme i nesigurnosti iako ima neosporno dobar glas. Pevao je “The climb” Majli Sajrus, i od Nataše Ninković dobio neobičan kompliment – da ima “skup glas”.

“Ti si jedan od najlepših vokala koje sam ikada čuo kod nas, u bilo kom takmičenju”, rekao mu je Bosiljčić.

Star Dance studio iz Čačka ima toliko članova, da su na audiciji jedva stali na binu Narodnog pozorišta, a u studiju RTS-a imali su mesta da se razmašu, razbacaju i pokažu šta znaju.

“Veličina je definitivno bitna, vama treba još veća scena”, pohvalio je Tasovac 22 igrača. Nataša im je poručila da se odluče za jedan plesni stil, jer su na sceni pokazali miks “bezbroj” žanrova plesa.

Bliznakinje Nađa i Manja Kiurs, tinejdžerke iz Kikinde, pevale su “I wanna dance with somebody” Vitni Hjuston i đuskale sa pratećim igračima. Za razliku od ostalih izvođača, koji su dobili profesionalnu podršku, njih dve su povele svoje društvo da đuska sa njima na putu ka finalu.

“Vi ste buduće zvezde domaćeg mjuzikla, ali ne može ovako. Vi ste ozbiljni izvođači, kojima treba ozbiljna podrška na sceni. Nema ovde mesta drugarstvu i slatkoj ekipi, morate da budete same, ili u društvu profesionalnih plesača”, zamerio im je Bosiljčić. Nataša je ocenila da nisu bile koncentrisane na pevanje, koje je njihov glavni adut.

Profesorka latinskog Nataša Pavlović iz Beograda na audiciji je imala tremu, a kaže da je svesna svojih godina, i da želi da iskoristi “poslednji voz” da učini nešto sa svojom ljubavlju prema muzici. Pevala je “Why don’t you do right”, džez standard široj publici poznat iz igrano-crtanog filma “Ko je smestio Zeki Rodžeru”.

“Odvažna, hrabra, predivna”, bila je Natašina ocena, Tasovac kratko rekao “svi komplimenti za Vas”, a Bosiljčić dodao – “Vi niste profesor, Vi ste zvezda”.

Žiri je bio raspoložen, pa je Nataša savetovala učesnike da zaborave na publiku i sve koji ih gledaju, i jednostavno daju od sebe maksimum, dok je Ivan Tasovac svima poručio da se sa polufinalom “ništa ne završava”, jer je u umetnosti “svaki trenutak novi početak”.

U velikom finalu 24. februara, Natašu i Čudesmo “čekaju” Katarina Kovačević i Orkestar Harmonika, kao i još šestoro finalista koji će biti odabrani u naredne tri emisije.

Reklame

Ostavite komentar