Vladimir Graić: Devojkama iz PGS-a je omogućena laka pobeda!

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 31 Jan 2013

Nakon što je komisija RTS-a saopštila imena autora 15 kompozicija koje će se takmičiti na “Beosongu”, duhovi su se uzburkali u roku od nekoliko minuta, naročito kada se ispostavilo da će se čak četiri numere učesnika “Prvog glasa Srbije” naći na festivalu! Najveće gubitnice su uzdanice “Zvezda Granda” Vanja Mijatović i Ivana Pavković, koje nisu prošle na“Beosong”.

Vladimir-Graic-Graja1

Poznati kompozitor Vladimir Graić Graja, koji je uradio pesmu za Mijatovićevu i Pavkovićevu, kaže da su njih dve eliminisane jer su predstavljale najveću konkurenciju favorizovanom trilingu iz “Prvog glasa Srbije”.

- Ovo je sramota! Budući da se znalo da će Vanja i Ivana biti glavne konkurentkinje devojkama iz “Prvog glasa”, pojavile su se razne interesne grupacije, i isključivi razlog zbog kojeg naša pesma nije prošla je da bi se Sari, Mirni i Neveni omogućila lagana pobeda! Verovatno smo iSaša Popović i ja ispali naivni jer nismo želeli da lobiramo i na svaki način guramo našu numeru, međutim, ja se takvim stvarima nikada nisam bavio i ne želim sada da se menjam – kaže Graja i dodaje da veoma dobro zna pod kakvim su pritiskom bili članovi komisije.

Bio sam u žiriju “Beovizije” od 2003. do 2005. i znam koliko je to stresan posao. Svi vas zovu, čak i prijatelji koje niste videli 20 godina. Nisam ljut, jer zna se ko je 2007. pobedio na“Evrosongu”… svi znaju za numeru “Molitva”, koju sam ja radio i to će ostati zauvek – zaključio je Graić.

Sa druge strane, Grajin kolega i nekadašnji saradnik Saša Milošević Mare, koji je komponovao numeru “Ljubav je svuda” sa kojom će finalistkinje “Prvog glasa” Sara Jovanović, Mirna Radulović i Nevena Božović nastupiti na “Beosongu”, ima mnogo više razloga za zadovoljstvo.

Velika je čast učestvovati na “Beosongu”. Sada nam predstoji rad na detaljima u vezi sa nastupom – rekao je Mare.

Da podsetimo, Graja i Mare su zajedno komponovali “Molitvu”, a kako se priča, njih dvojica već duže vreme nisu u dobrim odnosima, iako su nekada delili isti studio. Time se njihov rivalitet preneo i na “obračun” između “Prvog glasa” i “Zvezda Granda”.

- Ovo je očekivani uspeh, jedva čekamo da se čuje Sarina, Neveninina i Mirnina pesma i da se vidi njihov nastup. Ponosni smo na njih. Vidi se da smo uradili veliki posao – rekli su sa TV “Prva”.

Odlukom  komisije RTS-a je razočaran i Vukašin Brajić, koji sa “OT bendom” ipak nije uspeo da se dokopa “Beosonga”.

Žao mi je što naša pesma nije prošla jer sam siguran da bi se izdvojila na festivalu. Ne mogu da komentarišem numere koje će učestvovati na “Beosongu” jer ih nisam čuo, ali nadam se da su bolje od one koju smo mi imali. Jedino u tom slučaju neću biti razočaran. Videćemo – rekao je Brajić.

Reklame

Ostavite komentar