Zoran Kalezić postao Amerikanac

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 13 Jan 2013

Popularni pevač narodne muzike Zoran Kalezić, koji već duže vreme živi u Sjedinjenim Američkim Državama, postao je zvanično državljanin te zemlje, prenosi portal Vijesti.me. Osim toga, on je dobio i status umetnika, a za ovaj poduhvat, prema njegovom priznanju, bilo mu je potrebno 11 godina.

zoran-kalezic

Kad mi je rečeno da sam postao američki državljanin, kao malo dete sam zaplakao. Ako toliko godina pevate Toma Džonsa i Reja Čarlsa u Podgorici, pa u ovim godinama doživite da dobijete status zaslužnog umetnika Amerike… Možda je tu bilo malo tuge i sete, a i sreće jer sam stao kraj mojih idola iz mladosti, pa makar i u dalekom redu. Taj Zoran Kalezić, nadam se da nikom neće biti ružno što će živeti kao američki umetnik, a svakako uvek sam svestan toga da sam ja iz Bjelopavlića, da sam karijeru napravio u Beogradu, da sam čovek kog ne sme niko stavljati u neke granice – rekao je poznati pevač.

Pored novog državljanstva, on je odlučio da uz svoje ime i prezime doda srednje ime Luis, prema svom preminulom dedi Lazaru.

- Rođen je u Bjelopavlićima takođe, ali je trbuhom za kruhom davnih godina otišao u Ameriku. Posle mnogo godina traženja, našao sam njegov grob u Pensilvaniji, na srpsko-crnogorskom groblju. Njega su zvali Luis ovde – rekao je Kalezić, koji će uskoro objaviti svoju knjigu pod nazivom “Traganje za sobom”.

Reklame

1 komentar

  1. Magic nature said on 14/01/2013 at 11:00

    Da, da bas je postao amerikanac! I zasluzni umetnik! Narocito su amerikanci zeljni takvih!

Ostavite komentar