Dragoljub Đuričić: Otvaram Dan bubnjeva

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 12 Feb 2013

Bubnjarskim spektaklom Dragoljuba Đuričića u sredu uveče u Ateljeu 212 u Beogradu, biće ustoličen novi praznik – Dan bubnjara. Pre tačno 15 godina, Đuričić je iz Ateljea izašao među Beograđane, dao ritam prestonici i predstavio bubanj kao novo sredstvo komunikacije.

spek-dragoljub_620x0

 

- Muzika je bazirana na ritmu, život je baziran na njemu. Ako srce ne otkuca tri puta u ritmu, četvrti put neće ni otkucati – tvrdi Đuričić, jedan od najboljih jugoslovenskih bubnjara.

Zajedno sa Dragoljubom i njegovim osmogodišnjim rođakom Đurađom Đuričićem, na bini će u sredu uveče biti i tridesetak bubnjara iz čitavog regiona. Među njima su i Vicko Milatović (“Riblja čorba”), Čeda Macura (Bajaga i Instruktori), Lav Bratuša (“Darkvud dab”), Igor Malešević, Srba Radivojević (“Van Gog”), Ogi Radivojević, ali i talentovani dobošari poput Gordana Kičića, Bogdana Diklića, Ivana Ivačkovića…

- Posebna mi je čast što će se na bini kao gost pojaviti Garabet Tavitijan, bubnjar grupe “Leb i sol”, Dražen Šolc iz Zagreba, po mnogima najbolji bubnjar u Hrvatskoj, kao i moj prijatelj Vladimir Furduj – kaže nam Đuričić. – Svi oni su jednoglasni u ideji da se 13. februar proglasi Danom bubnjara. Verujem da će u sredu uveče biti fešta za pamćenje!

Ulaznice koštaju 700 i 1.000 dinara, a sav prihod od njih Dragoljub će u ime svih učesnika ovog jedinstvenog bubnjarskog spektakla uručiti Ateljeu 212, instituciji koja je doprinela tome da bubanj bude prepoznat kao pokretačka snaga, simbol slobode duha i životne energije.

Reklame

Ostavite komentar