Maja Odžaklijevska ipak na Beosongu?!

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 12 Feb 2013

Maja-OdžaklijevskaMaja Odžaklijevska (58) napravila je pravu pometnju u medijima dajući sasvim oprečne izjave. Prvo je rekla da joj ne pada na pamet da se takmiči na Beosongu, a onda se predomislila. Posle svega nikome nije bilo jasno da li će se ona takmičiti na predstojećem Beosongu ili ne!

Pesma “Anđeo s neba” koju je komponovao Nikola Burovac, a otpevala Maja zadovoljila je kriterijume RTS-ove komisije i ona se našla među 15 izvođača koji će se boriti za mesto srpskog predstavnika na Evrosongu u Švedskoj.

“Znam, napravila sam zbrku, ali ne namerno. Pre dve godine, odlučila sam da se više nigde ne pojavljujem, posebno ne na festivalima. Dobro, povremeno se pojavim u nekoj TV emisiji, tek toliko da se održim na estradi ili da snimim dve-tri pesme, da objavim kompilaciju… Time bih lepo zapečatila karijeru i oslobodila mesto nekom mlađem. Ali, svaki čas su me zvali novinari i tako je na neki način, potisnuta moja želja da definitivno odem u penziju”, kaže Odžaklijevska.

Ko vas je naterao da snimite pesmu za Beosong?

“Štos je u tome što pesmu uopšte nisam snimila za Beosong! Nikola Burovac, moj mladi prijatelj, nagovorio me je da snimim njegovu pesmu za festival Sunčane skale. Pokušala sam da mu objasnim da to možda nije zgodno. Naime, ljudi su skloni da grade razne priče na temu otkud jedna starija gospođa sa tako mladim momkom! Mi smo već pevali duet na Skalama, pa su još tada krenula neka nagađanja. A, ja Nikolu doživljavam kao sina. Prva sam znala i da će se oženiti, njegove majka i tetka mi se uvek zahvaljuju za sve što sam učinila za njega…”

Sve u svemu, pesma koju ste snimili za festival Sunčane skale, a ona se našla na Beosong…?

“Baš tako. Iako smo snimili pesmu za Skale, ja nisam htela da se muvam po tom festivalu, pa je Nikola pesmu poslao na Beosong a da ja nisam imala pojma. Javio mi je to tek pošto su mi novinari počeli da me zivkaju i čestitaju na plasmanu na Beosongu. A, ja sam bila u šoku! U prvi mah nisam htela da čujem za takmičenje, to sam rekla i Nikoli i molila ga da pesmu na Beosongu peva njegova supruga Milena, a ne ja. Uhvatio me grip, drmala me temperatura, nisam mogla ni da govorim, a kamoli da pevam. Onda su me zvali Marko Kon, pa Dragan Ilić iz RTS-a i eto…”

Reklame

Ostavite komentar