Održan žreb povodom Beosonga

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 18 Feb 2013

Danas je u Holu RTS-a sa početkom u 17 časova održan javni žreb za redosled nastupa povodom ovogodišnjeg muzičkog festivala Beosong. U okviru prve festivalske večeri 2. marta publika će čuti 15 kompozicija, a zatim će putem SMS glasova odabrati najboljih pet, koje će učestvovati u finalu dan kasnije. Ovogodišnjeg predstavnika na Pesmi Evrovizije 2013. u Švedskoj, takođe će odlučiti glasovi publike.

sara-nevena-mirna

Dobrodošlicu medijima a sreću učesnicima poželela je Duška Vučinić, izvršni direktor projekta “Pesme Evrovizije Srbije 2013″, koja je istakla kako je pred učesnicima ali i organizatorima jako velika odgovornost jer na ovaj način predstavljamo Srbiju. “Svi zajedno, mi iz RTS, izvođači, kompozitori, autorski timovi, novinari imamo veliku odgovornost, jer na ovaj način pričamo o Srbiji, o nama i ogromnim talentima koje ova zemlja poseduje. Ove godine RTS je ponovo organiyovao festival i vašim glasovima, glasovima građana Srbije, biće izabran predstavnik za Malme. Naredni dani će proticati u znaku ‘Beosonga’ a u kompozicijama ćemo uživati 2. i 3.marta.Svu sreću u ime RTS-a ovim mladim i afirmisanim ljudima. Sigurni smo da će izabrani pojedinac, duet, trio ili grupa na najbolji moguči način predstavljati Srbiju u Malmeu.” Prisutnima se obratio Dragan Ilić, urednik festivala: “Beosong 2013″rečima: “Sa prestankom Beovizije 2009. godine zamrzla je ta festivalska aktivnost i upravo zbog toga i iz tog razloga rešili smo da ove godine, iako to nismo morali, jer u ovom trenutku nije finansijski povoljan momenat u studio napravimo festival koji ste vi ali i mi priželjkivali.”

Dušana Svilara smo pitali da nam kaže nešto o svojoj pesmi ali i šta misli, da li će proći u prvih pet. “U pitanju je jedna pesma koja se nikada nije pojavila na našem prostozu i generalno na Balkanu jer nikada se nije eksperimentisalo u smislu da se napravi pop muzika a da je istinski vezano za nacionalni identitet Srbije. Odmah da napomenem, da se ne radi o etno već o pop pesmi. Što se tiče prolaska u prvih pet, stvarno ne mogu da kažem da li ću proći zato što se radi o eksperimentu. To nije pesma koja je šablonska i koja je nekada bila otpevana. Publika če to videti i o tome suditi.”

Na pitanje šta očekuje od “Beosonga 2013″, Saška Janković je izjavila: “Od Beosonga očekujem da, svakako, napravi promociju moje nove pesme koju je napisao Slobodan Boban Petrović i nadam se da će nastup biti zapažen kao i da će se pesma kasnije slušati što negde i najviše očekujem od ovog takmičenja.“ Na pitanje da li se nada prolasku u prvih pet, Saška kaže: “Nikada nisam volela predviđanja, kao što nikada nisam imala ni favorite ni u jednom takmičenju pogotovo kad o tome odlučuje publika. Moja želja je da uđem u finale jer je ćast ući od 15 u prvih 5, znači da je pesma dobra i da mi je publika ukazala određeno poverenje.”

Devojke iz Prvog glasa Srbije Mirna, Nevena i Sara koje nastupaju pod rednim brojem 1 pitali smo da li misle da će im taj broj doneti pobedu. “Nismo razmišljale toliko unapred, ali nas raduje što ćemo otvoriti ovo takmićenja”, rekla je Sara, a pobednica Prvog glasa Srbije Mirna Radulović dodala je: “Nadamo se da će broj jedan biti srećan broj.” Na pitanje šta misle da li će proći u prvih pet, sve tri u glas su rekle: “Naravno”, a potom se Nevena ubacila rekavši: “Daćemo sve od sebe, spremamo se, imamo dobru pesmu tako da…”

Još jedna od učesnica na ovom takmičenju je i Maja Nikolić koja nam je otkrila po čemu se ona razlikuje od drugih učesnika: “Razlikujem se po tome što sam prva u istoriji organizovanja Beosonga i Beovizije što sam dovela inostranog kompozitora u Beograd, Marka Fajlinga koji je sa Maltom 2005.godine osvojio drugo mesto. Ove godine on je tražio najbolju pevačicu u Srbiji i preko prijatelja sam uspostavila saradnju sa Markom. Razlikujem se po tome što je moja pesma drugačija, starovremenska, romantična, čista, nevina- u odnosu na vreme u kojem živimo i podseća na sve one velike, glamurozne pesme iz lav stori filmova.“

Redosled nastupa na Beosongu je sledeći:

1. Ljubav je svuda – Mirna Radulović, Nevena Božović, Sara Jovanović

Muzika i aranžman: Saša Milošević Mare

Tekst: Marina Tucaković

2. Moja svetlosti – Igor Terzija

Muzika i aranžman: Aleksandar Filipović

Tekst: Rastko Savić

3. Blagoslov – Maja Nikolić

Muzika i aranžman: Marc Paelinck

Tekst: Maja Nikolić

4. Usne kadifa – Kal

Muzika i aranžman: Dragan Ristić

Tekst: Dušica Milanović – Marika

5.Ruža od baruta – Nenad Milosavljević

Muzika i aranžman: Nenad Milosavljević

Tekst: Vladimir Dulović i Nenad Milosavljević

6. Duga u tvojim očima – Saška Janković

Muzika, tekst i aranžman: Slobodan Boban Petrović

7. Što prolazim – Dušan Zrnić

Muzika i tekst: Ana Bojić Mrđen

Aranžman: Aleksandar Filipović

8. Anđeo s neba – Maja Odžaklijevska

Muzika: Nikola Burovac

Tekst: Sonja Buljan

Aranžman: Marko J. Kon

9. Spas – Dušan Svilar

Muzika i aranžman: Marko Đurašević Mahoni

Tekst: Rastko Savić

10. Magija – SKY’s

Muzika, tekst i aranžman: Sky Wikluh

11. Svetla pale se za nas – Ksenija Kočetova

Muzika i aranžman: Maksim Kočetov

Tekst: Ksenija Kočetova i Toni Malbašić

12. Halo – Marija Mihajlović

Muzika i tekst: Nikola Čuturilo

Aranžman: Boban Janković i Srđan Tanasković

13. Savršen kraj – Aleksandra Dabić

Muzika, tekst i aranžman: Dobrivoje Marić Čarli

14. Za tebe živim – Kristina Savić

Muzika: Vojkan Borisavljević

Tekst: Vladan Savić

Aranžman: Uroš Ranković

15. Tren – Žarko Stepanov

Muzika, tekst i aranžman: Ivan Ilić

Reklame

Ostavite komentar