Trač ili istina: Saša Popović pravi svoj “Beosong”

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 05 Feb 2013

KONTRABEOSONG! Saša Popović je nezadovoljan odlukom komisije RTS-a, koja je iz trke za “Beosong” eliminisala većinu numera pevača “Granda”, kako navodi list “Informer”, odlučio da napravi muzički festival na kojem će biti izvedene pesme koje se nisu našle među 15 odabranih numera za “Beosong”!

Sasa-Popovic

Poenta je u tome da će najšira publika imati priliku da čuje pesme koje nisu zadovoljile kriterijume komisije “Beosonga”, i uporedi ih sa onima koje će se takmičiti za našeg predstavnika na “Pesmi Evrovizije”. Kontrafestival će biti održan na sceni “Granda” i biće, naravno, revijalnog karaktera, uz direktan televizijski prenos – ispričao je izvor blizak “Grand produkciji”.

Prema nezvaničnim informacijama, među učesnicima “Kontrabeosonga” će se, između ostalih, naći i Neda Ukraden, Ivan Gavrilović, “Grand kvartet”, Vanja Mijatović i Ivana Pavković, Milan Tarot i Filip Pat, Danijel Pavlović, “OT bend”, Mika Kostić, Nenad Cvijetić i drugi.

Na ideju o održavanju alternativnog festivala došli su Saša Popović i kompozitor Vladimir Graić Graja, koji kaže da je ovo način da se publici predstave numere u koje je uloženo mnogo truda i koje izvode veoma kvalitetni izvođači.

Dobro je da se te pesme koje nisu bile po ukusu petoro ljudi iz žirija predstave ljudima i da gledaoci vide da i među numerama koje se nisu plasirale na “Beosong” ima mnogo kvalitetnih kompozicija, u koje je uloženo mnogo truda i vremena. Možda je ovaj festival mogao da se zove i “A moglo je i ovako”… Ne bih voleo da ovo bude teranje inata RTS-u, mada se većina nas tako oseća, već revija i festival pozitivne energije – rekao je Graja za Telegraf.

Ivana Pavković, jedna od učesnica “Zvezda Granda”, koja je sa Vanjom Mijatović na konkursu RTS-a neuspešno konkurisala sa Grajinom numerom “Poljubi me”, kaže da će ona i njena koleginica sigurno učestvovati na ovom festivalu.

- Pesma je festivalska, ali će se ljudima sigurno svideti. Možda sada nije bilo naše vreme za “Beosong”. Ne razumem zašto nismo dobile priliku. Pesmu bismo sigurno izvele mnogo bolje od nekih koji su u užem izboru – izjavila je Ivana Pavković.

Produkcija festivala je u pregovoru sa potencijalnim sponzorima i postoji mogućnost da se ustanovi nagradni fond od 1.000.000 dinara!

Reklame

Ostavite komentar