TV Pink plaća milion dinara kazne zbog “Preljubnika”?

Izvor: telegraf.rs
Postavljeno 13 Feb 2013

Na današnjoj sednici koja je sazvana nakon pritužbi građana na sadržaj emisije “Preljubnici” koja je na TV “Pinku” prikazana 8. februara, Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) je podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv “ružičaste” televizije kojoj preti kazna do milion dinara.

Preljubnici

TV “Pinku” je naloženo da emisiju “Preljubnici” i slične programe čiji sadržaj može da naškodi fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine ne može da emituje pre ponoći.

“Savet RRA je, takođe, upozorio “Pink” da sve emisije moraju biti na pravilan način označene za godišta kojima su namenjene. Kada je  reč o konkretnoj emisiji (“Preljubnici”, prim. nov) i eventualnim saznanjima autora o krivičnom delu na osnovu koga je napisan scenario za ovu emisiju, Savet očekuje da nadležni organi sprovedu postupak u skladu sa zakonom”, navodi se u saopštenju RRA.

Prema rečima zamenika predsednika Saveta RRA Gorana Karadžića, maksimalna kazna za slične prekršaje je milion dinara i on očekuje da će sud izreći maksimalnu kaznu jer je reč o ponovljenom delu.
Takođe, Savet je upozorio “Pink” da je sadržaj te emisije suprotan Zakonu o radiodifuziji i Opštem obavezujućem uputstvu o ponašanju emitera (kodeks) i obavezao emitera da to saopštenje javno objavi u svojim centralnim informativnim emisijama uz izvinjenje gledaocima.

Da podsetimo, tema sporne emisije je incest.

Reklame

Ostavite komentar