Završeno glasanje za Oskare

Izvor: pravda.rs
Postavljeno 20 Feb 2013

OSKARGlasanje za dobitnike prestižnih nagrada Oskar završeno je protekle noći nakon velike kampanje koju su sproveli fimski studiji u Holivudu i prvog glasanja putem interneta u 85. godišnjoj istoriji Akademskih filmskih nagrada, a imena dobitnika biće saopštena na svečanosti u nedelju uveče.

Više od 5.800 profesionalaca iz filmske industrije koji su članovi Američke filmske akademije pozvatni su da glasaju, počevši od 8. februara, za dobitnike Oskara u 24 kategorije, prenosi Rojters.
Rezultati će biti prebrojani na tajnoj lokaciji računovodstvene firme “Prajsvoderehauskuper“ koja će isporučiti zapečaćetne koverte sa imenima dobitnika 24. februara, na dan svečane ceremonije koja će biti uživo prenošena iz Holivuda.
Fimski studiji su proteklih nedelja punili medije reklamama kako bi što bolje promovisali svoje kandidate.
“Los Anđeles tajms“ procenjuje da su studio “Vorner Bros“ koji stoji iza filma “Argo“ Bena Afleka i studio kompanije “Dizni“ koji je distributer filma “Linkoln“ potrošili oko 10 miliona dolara pojedinačno u kampanjama. Ova dva filma su nominovana pored ostalih i u kategoriji za najbolji film.
Iz računovodstvene agencije “Prajsvoderhauskuper“ je saopšteno da u 79-godišnjoj saradnji sa Američkom akademijom za film, nikada nije bilo povrede privatnosti.
Ove godine, glasači su se sreli prvi put sa novim sistemom glasanja – putem interneta, pored stare opcije da se glasački listići šalju poštom članovima Akademije.
Kako je saopšteno iz ove ustanove, bilo je određenih problema i žalbi u vezi sa onlajn glasanjem, najčešće od strane starijih članova Akademije.
Ovogodišnja ceremonija dodele Oskara biće održana 85. put, 24. februara u Dolbi teatru u Los Anđelesu.
Najviše nominacija osvojila je predsednička drama Stivena Spilberga „Linkoln“ koja je dobila 12 nominacija za nagradu Oskar Američke filmske akademije, uključujući i onu za najbolji film.
Za njim je odmah film „Pijev život“ Anga Lija sa 11 nominacija, zatim mjuzikl „Jadnici“ (osam nominacija), komedija „U dobru i u zlu“ sa isto toliko i drama o taocima u Iranu Bena Afleka „Argo“ (sedam nominacija).

Reklame

Ostavite komentar