Esma Redžepova peva na romskom na Evrosongu

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 13 Mar 2013

Esma Redžepova će na predstojećoj Pesmi Evrovizije u Malmeu pevati na romskom jeziku. Nakon povlačenja pesme ‘Imperija’, nova pesma će biti dvojezična, a makedonski deo pevaće drugi član dueta Vlatko Lozanovski – Lozano.

esma

Posle reakcije javnosti i povlačenja pesme “Imperija” pozvan je tim autora sa evrovizijskim iskustvom, koji bi zadovoljio norme koje je tražila javnost u Makedoniji.

Izbor je pao na poznatog kompozitora Darka Dimitrova, zatim Lazara Cvetkovskog i Simeona Atanasova, sina Esme Redžepove, jer on najbolje zna šta i kako može da otpeva “kraljica romske muzike”, koja će ovog puta pevati na svom maternjem jeziku.

“Prvi put ove godine rešili smo da ne odlučujemo mi sami, već da reši narod, šira javnost. Nažalost, po prezentiranju pesme ‘Imperija’ nije bilo mnogo podeljenih mišljenja, već su preovladavale negativne reakcije. Zato smo i rešili da napravimo nešto što će se dopasti ljudima. U svim kometarima po socijalnim mrežama bilo je i određenih sugestija od kojih smo izvukli pouke kako narod u Makedoniji doživljava evrovizisko takmičenje”, rekao je Ljupčo Mirkovski, šef makedonske evrovizijske delegacije.

Simeon Atanasov je otkrio da je nova pesma za makedonski nastup na ovogodišnjem Evrosongu u “džipsi-stilu” i da nema toliko etno motiva kao što je to bio slučaj u “Imperiji”.

Reklame

Ostavite komentar