Nina Badrić: Folk muzika mi je smešna

Izvor: Kurir
Postavljeno 06 Mar 2013

Nina Badrić će fanovima u Srbiji Osmog marta prirediti noć za pamćenje u klubu „Kasina“.Oprobala se u gotovo svim žanrovima, od pop muzike, bluza, rokenrola do džeza, i u svakom od njih ostavila pečat, a s folk muzikom ne želi da ima dodirnih tačaka.

nina-badric

- Kod nas u Zagrebu folk je u većini klubova postao pravi hit, a kod vas pop muzika vlada top-listama. Kao u pesmi Halida Bešlića „Ko bi rek’o čuda da se dese“ (smeh). U Zagrebu su folkoteke „in“ mesta, u njima ima najviše ljudi. Lično ne volim tu vrstu muzike i ne izlazim na takva mesta, ali ko voli, nek izvoli.

Poštujem prave i rasne pevače kao što su Haris Džinović i Halid Bešlić. S druge strane, nikako ne mogu da sažvaćem stupidne tekstove, kojih u folk muzici ima za bacanje. Kad čujem takve pesme, odvalim se od smeha jer pokušavam sebe da zamislim dok pevam „Moj mali nema prednjih zubi, kad me ljubi, jezikom me ubi“! Joj, majko!
Prva asocijacija na Beograd su joj „dobra klopa i prijatni ljudi“.

- Dugo se s drugaricama dogovaram da dođemo kod vas u provod, ali nažalost, nikako to da realizujemo. Poslednjih godina veoma često, i poslovno i privatno, svraćam u Beograd. Osim što je važan za karijeru svakog umetnika i što važi za mesto dobrog provoda, to je i sjajan grad za gurmane poput mene (smeh).

Reklame

Ostavite komentar