Za šesti Jelen Demofest se prijavilo čak 428 bendova

Izvor: mtv.rs
Postavljeno 17 Apr 2013

Kako se u saopštenju organizatora kaže, konkurs šestog Jelen Demofesta zatvoren je i zvanično 15.04. u 23:59:59 i do tog trenutka je stiglo čak 428 prijava bendova iz šest zemalja regiona: Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Slovenije. 

demo-fest

Najviše prijava stiglo je iz Srbije, čak 175, dok je iz BiH stiglo 110. Slede Hrvatska sa 78 prijava, Slovenija sa 36, Makedonija sa 17 i Crna Gora sa 12. Organizatori kažu da je pristiglo i nekoliko prijava iz Italije, Austrije i Bugarske, ali zbog propozicija festivala koje geografski prostor sa kojeg učesnici dolaze ograničavaju na šest pomenutih zemalja, nisu bili u mogućnosti da razmotre ve prijave.

“Izuzetno nam je drago što su bendovi i ove godine pokazali ogroman interes za naš festival i učešće u takmičarskom dijelu programa. To još jednom potvrđuje važnost Jelen Demofesta za cijeli region i potrebu bendova da pokažu kvalitet svog autorskog izražaja,” ističu iz organizacionog tima Jelen Demofesta.

Sve prijave danas su otputovale na adrese članova žirija koji imaju zadatak da do 15.06. preslušaju svih 856 pristiglih numera i da posle toga odluče kojih to 30 bendova, prema njihovom stručnom mišljenju, zaslužuje da nastupi ove godine na velikoj bini Jelen Demofesta od 18. do 20. jula.

Na dan objavljivanja rezultata glasanja stručnog žirija, 15.06, biće objavljena i imena članova žirija koji će se suočiti sa ovim prilično zahtevnim zadatkom.

Do prvog dana šestog Jelen Demofesta ostalo je još tačno 3 meseca i jedan dan. Uskoro će biti poznati i učesnici revijalnog dela programa, kao i dnevni program festivala.

Podsećamo vas, ulaz na sve sadržaje predstojećeg Jelen Demofesta biće besplatan.

Reklame

Ostavite komentar