Ćićolina ponovo u politici

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 09 May 2013

Porno zvezda Ilona Staler, poznata kao Ćićolina, vraća se u politiku kandidaturom za gradskog većnika na listi italijanske Liberalne stranke na administrativnim izborima u Rimu.

cicolina 6_620x0

 

U svom programu, Ćićolina traži da gradski većnici smanje svoje plate za najmanje 50 odsto i da se ušteđeni novac iskoristi za poboljšanje usluga građanima jer, kako je rekla, “i institucije se moraju prilagoditi ovam kriznom periodu”, prenose italijanski mediji.

“Potrebno je da se javni novac nameni za decu, starije i nepokretne osobe, zaštitu životinja, ekplogiju i turizam, koji su najvažniji resursi Večnog grada“, rekla je Ćićolina na konferenciji za novinare.

Njen izborni slogan je “Neka prestanu rasipanja i krađe, živeo grad ljubavi”.

Ona je rekla da se kandididovala na listi liberals jer oni nisu ni levo ni desno, a u Italiji su levica i desnica vrlo slične: glume svađu, ali, na kraju, uvek postignu dogovor i svako dobije deo vlasti, a Rim je evropska metropola u kojoj nije uopšte lako živeti.

“Želim grad bez komplikpvane birokratije, rekla je Čičolina i posebno poglavlje u programu posvetila javnom prevozu u Rimu koji je, kako je rekla, katastrofalan.

“Nakon 22 sata metro prestaje da radi, a nedeljom gotovo i nema autobusa. Kako se u ovom gradu mogu snaći oni koji u njemu žive, ali i turisti”, pita Čičolina.

Ona je najavila žestoku borbu protiv betonizacije zelenih površina:

“Rim je grad gde se neprestalno gradi, decenijama. I to bez ikakvog plana. Jedini koji od toga mogu zaraditi su velike građevinske firme, a nikako obični građani koji, za svoje stanarine, plaćaju prenaduvane cene”.

Ilona Staler Čičolina bavi se politikom od 1979., kada je osnovala Stranku sunca. Od 1987. do 1992. bila je poslanica Radikalne stranke u italijanskom parlamentu i bila angažovana u komisijama za odbranu i za razvoj.

Reklame

Ostavite komentar