EUROSONG: Prošlo i žensko ljubljenje!

Izvor: MONDO - foto: Sander Hesterman - EBU
Postavljeno 17 May 2013

Ex-YU neće imati predstavnika u finalu Eurosonga. Kakav krah!

eurosong

Borba za gej prava, izgleda, karta je na koju treba igrati na Eurosongu. Jer, predstavnica Finske Krista Zigfrids, koja tačku završava poljupcem sa drugom devojkom iz pratećeg benda, obezbedila je sebi ulaznicu u finale Pesme Evrovizije, koje se održava u Švedskoj.

Ili, da se na Eurosong pošalje “kontratenor” kako su to učinili Rumuni, čiji predstavnik Cezar(!) peva kao junak filma “Farineli”, jedan od najpoznatijih kastrata u muzici svih vremena.

Drugo polufinalno veče obeležili su etno zvuci, poput bugarske “Samo šampioni”, već pomenute makedonske numere ili grčke “Alcohol is free”, pesme čija je poruka, zapravo, da je alkoholizam opasna bolest.

Predstavnik Grčke, grupa zanimljivog imena “Koza Mostra”, u saradnji sa Agatonom Lakovodisom, prošla je u finale.

Momak sa Islanda Ejtor Ingi peva pesmu “Eg a lif” (Živ sam). Kakva proročka pesma! Momak je zaista “živ”, slobodnije rečeno, jer će i on pevati u velikom finalu u subotu.

Grupa “Dorians” je sa pesmom “Lonely Planet” predstavila Jermeniju, a saradnja sa, zamislite, gitaristom Black Sabbath-a, pokazala se kao bingo, jer ćemo je u subotu ponovo slušati.

Plasman Norveške (pevačica Margaret Berger sa pesmom “Feed My Love) u finale i nije iznenađenje, ali zato jeste predstavnika Mađarske, benda ByeAlex sa pesmom “Kedvesem”, Gruzije (Nodi Tacašvili i Sofi Đelovani, pesma “Waterfall”) ili Azerbejdžana, koga je predstavljao Farid Mamadov sa pesmom “Hold Me” (pevao je i on na engleskom jeziku).

Bez plasmana u finale, dakle, ostali su: Letonija, Makedonija, San Marino, Bugarska, Izrael, Švajcarska, Albanija…

Reklame

Ostavite komentar