“Ravna gora” od novembra

Izvor: mondo.rs
Postavljeno 21 May 2013

Serija Radoša Bajića biće emitovana od novembra na Radio-televiziji Srbije.

serija-ravna-gora

 

Serija “Ravna gora” prati patnju srpskog naroda, podeljenog na četnike i partizane, tokom Drugog svetskog rata, ispričanu kroz tragediju porodice Taralić.

Trenutno je u toku poslednja faza snimanja na Kosmaju, a Bajić je u ovaj projekat uložio ogroman trud i napor. Scenario je pisao tri i po godine, dok snimanje traje već godinu dana, prenosi RTS.

Tokom deset jednočasovnih epizoda, gledaoci će upoznati porodicu Taralić, koja u istorijskim gibanjima početkom Drugog svetskog rata proživljava odlazak dece u boj, podelu na partizane i četnike, izdaju, bol, stradanje…

Publika će na malom ekranu videti i likove Draže Mihajlovića, generala Borivoja Mirkovića, kralja Petra Drugog, Milana Nedića, Josipa Broza Tita i mnogih drugih.

Uloge su poverene Nebojši Glogovcu, Radku Popiču, Draganu Bjelogrliću, Lazaru Ristovskom, Milošu Bikoviću, Nenadu Okanoviću, Jeleni Žigon i mnogim drugima. U seriji se pojavljuje više od 80 likova, i više stotina statista.

Bajić je za potrebe scenarija konsultovao veliki broj istoričara koj isu mu pomogli da demistifikuje određene ličnosti i događaje.

Reklame

Ostavite komentar