Slobodan Trkulja demantovao spekulacije

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 08 May 2013

Presrećan sam što je, zahvaljujući “Novostima”, moj album “Kraljevstvo Balkanopolis” stigao u 200.000 domova u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. Stotine poziva koje sam primio poslednjih dana, uverili su me da je svuda doneo radost i “dojavio” i da je moj Novi Sad kandidat za evropsku prestonicu kulture 2020. i čime se za tu prestižnu ulogu bori, izjavio je na u sredu održanojkonferenciji za novinare pevač i multiintrumentalista Slobodan Trkulja.

trkulja

S obzirom na to da je štampanje albuma deo te kandidature, ovim je prva etapa njegove misije uspešno okončana – dodao je Trkulja, naglašavajući da prvi put javno govori kao ambasador kulture Novog Sada. – Naredni, jednako veliki korak jeste organizovanje istoimenog muzičko-scenskog spektakla koji će, 9. jula, biti održan na novosadskom Trgu slobode.

Izvođenje deset numera sa “Kraljevstva Balkanopolis” će, naime, u režiji poznatog glumca Nebojše Dugalića tada pratiti i originalan scenski deo. Sve to će videti ljudi u više od 40 zemalja širom sveta.

- Zahvaljujući kontaktima koje sam u svetu gradio godinama, taj događaj će, uz ostale, snimati i kasnije emitovati belgijska kompanija “Alfa kem”, koja je snimala i prenosila i olimpijske igre u Pekingu i Londonu, kao i Evropska brodkasting unija – precizirao je Trkulja.

Muzičar je u sredu demantovao i medijske spekulacije da je štampanje albuma čiji generalni sponzor je, inače, bila novosadska “Informatika”, koštalo neverovatnih 300.000 evra?!

- U motive tih spekulacija zaista ne želim da ulazim, ali bi bilo sjajno kada bi neko u ovoj zemlji za kulturu mogao da izdvoji toliki novac – rekao je Trkulja.

- Štampanje ovog albuma vrhunskog kvaliteta je u nemačkom “Univerzalu”, slovom i brojkama, koštalo tri miliona dinara ili 26.900 evra i toliko je generalni sponzor, kao društveno odgovorno preduzeće, i izdvojio. Na tome sam mu zahvalan i ja, a siguran sam i svi oni do kojih je album stigao.

Reklame

Ostavite komentar