Zašto su mladi Britanci umesto engleskih festivala izabrali Hrvatsku i Srbiju ?

Izvor: Blic.rs
Foto: D. Milenković
Postavljeno 27 May 2013

Pošto je vreme u Britaniji takvo da će se odlazak na Glastonberi ili Bestival uskoro pretvoriti u kaznenu ekspediciju, zainteresovanost mladih Britanaca za odlazak u inostranstvo na festivale porasla je za 30 odsto. Oni najčešće biraju sunčani Mediteran i Jadran. “Gardijan” je uvrstio Exit među pet najboljih evropskih festivala.

260106_exit-2012-partibrejkers-0002-foto-d-milenkovic_f

 

Umesto da slušaju omiljene bendove u kišnoj domovini, Britanci odlaze na festivale sa lepšom klimom, pa tako spajaju živu muziku i letovanje. Sajt festicket.com kaže da je prodaja ulaznica za festivale u Španiji, Srbiji, Hrvatskoj i Švedskoj porasla za 30 odsto.

Prosečni posetilac festivala u Britaniji ima 36 godina i organizatori su često kritikovani da podilaze sredovečnim nostalgičarima time što kao glavne zvezde dovode Eltona Džona ili “Roling Stonse”. Mlađe generacije žele da izbegnu blato, kišu i beskrajne gužve i umesto toga odlete niskotarifnom avio-kompanijom u toplije krajeve.

- Cene karata u Evropi su niže od britanskih, a hrana i pivo su znatno jeftiniji. Raspon opcija je veoma širok, uz dodatni bonus u vidu predvidljivijih vremenskih prilika. Tradicionalo valjanje u blatu po britanskim festivalima nije baš svačija definicija dobre zabave – kaže Šon Tipton, jedan od turoperatera iz Londona.

Reklame

1 komentar

  1. katyyy said on 27/05/2013 at 23:22

    Kakve zurke hrvati imaju?????? Nikad cula

Ostavite komentar